Check in: Corinthia Hotel

Historie og klassisk indretning med et moderne twist mødes i et af Londons mest luksuriøse hoteller.

I løbet af få minutter bliver jeg checket ind ved den store metaldisk i lobbyen, der er som skåret ud af et elegant engelsk boligblad i en passende blanding af moderne kunst, opdaterede antikviteter og international indretning i en neutral farveskala, kun afbrudt af dagens lilla blomster en masse, som går igen i alle hotellets offentlige rum. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

Da jeg træder ind i lobbyen på Whitehall Place-siden af hotellet, står personalet linet op i en halvcirkel med blomsterbuketter og opfriskende fugtige vaskeklude på små fade. Det er desværre ikke min velkomst-komité, men til ære for en europæisk premierminister-kone.

Jeg føler mig nu lige så velkommen, da jeg i løbet af få minutter bliver checket ind ved den store metaldisk i lobbyen, der er som skåret ud af et elegant engelsk boligblad i en passende blanding af moderne kunst, opdaterede antikviteter og international indretning i en neutral farveskala, kun afbrudt af dagens lilla blomster en masse, som går igen i alle hotellets offentlige rum.

 

Værelserne

Hotellet har 294 værelser, heraf er 43 suiter. De er i gennemsnit 45 kvm., konge-suiten er Londons største med sine 470 kvm. Jeg er næsten ved at fare vild i min egen lille med rummeligt soveværelse, skydedøre til walk-in closet, badeværelse med kar og vandtæt tv i »fodenden« samt bruser med regnskovsbad i loftet og produkter fra hotellets spa, ESPA Life.

Der er trendy coffeetable-bøger på hylden og original foto- og anden kunst på væggene (som overalt på hotellet), og hele suitens farveholdning balancerer mellem nutidig og klassisk hotelindretning.

 

Mad og drikke

Der er ikke nogen grund til at forlade hotellet, medmindre man vil spise i et helt andet nabolag. Der er 24 timers udmærket roomservice og to elegante højloftede restauranter, Northall og Massimo med østersbar og privat spisestue til små selskaber, hvor chefkokken Massimo Riccioli selv står bag det synlige komfur. En stor del af maden er på britiske råvarer, og producenten står opført på menukortet. På de gode dage serveres der også lette retter, high tea og drinks i gårdhaven med udendørs pejs, men ellers er det en lise at sidde i den imposante lobby lounge under en moderne rund lysekrone af 1001 Baccarat-krystaller og holde møde, slappe af eller lade op, de serverer skiftende menuer fra kl. 6-23.

 

Særligt

Den victorianske bygning fra 1885 var i næsten 50 år datidens luksushotel Métropole, som husede debutant-baller og cabaret-forestillinger for aristokrater og high society, der ankom fra hele Europa til den nærliggende Charing Cross station. I 1936 købte regeringen bygningen til Forsvarsministeriet og her regerede bl.a. Churchill i krigsårene.

Familien Pisani fra Malta, som ejer otte andre Corinthia-hoteller, bød i 2008 på den trekantede bygning i konkurrence med 30 andre købere, og de vandt på deres planer for en omfattende restaurering med respekt for arkitekturen ude som inde, og for at ville gøre bygningen til et luksus-hotel igen på det 21. århundredes præmisser. Bl.a. med ESPA Life-spa’en på 3.300 kvm. fordelt på 4 etager, som man kommer til, i sin badekåbe, via en speciel spa-elevator, og Daniel Galvins frisørsalon med ni pladser.

 

Plus

De er fleksible med check-in, jeg kom med morgenfly og fik lov til at få mit værelse med det samme. For de travle har de også en funky blomsterbutik med smågaver fra Harrods til sidste-øjeblik-indkøb.

 

Minus

Selv om Charing Cross og Embankment undergrundsstationen kun er bogstavligt talt fem minutters gang herfra, kan beliggenheden godt føles lidt i udkanten af det centrale London. Til gengæld får man stilhed fra gadestøj.