Check-in: Christian Lacroix' pariserluksus

Midt mellem det aristokratiske og det kunstneriske Paris ligger en neoklassicistisk luksus-æske af et hotel foret med decoupager af modedesigneren Christian Lacroix.

Foto: Elsebeth Mouritzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Umiddelbart ligner den grå trækasse af en indgang den slags midlertidige plankeværk, der sættes op mod nysgerrige blikke under bygningsrenovering. 

Det er imidlertid indgangen til det spøjse, men elegante boutique-hotel Le Bellechasse i gaden af samme navn i det 6. arrondissement. Lobbyen slår tonen an – receptionen er et moderne blankpoleret skrivebord med to plysstole foran, fra loftet hænger en »lysekrone« af buede hvidmalede grene med lyspærer i øjenhøjde, og loungeområdet er en sort lædersofa og fuchsia velourstole.

Værelserne
Der er 34 værelser, som alle er indrettet i forskellige stilarter – fordelt på syv etager i et forhus og et baghus – af modedesigneren Christian Lacroix. Han har altid haft en meget dekorativ stil i sine tøjkollektioner, hvor han med sikker hånd har blandet mønstre og farver, og det går igen i de forskellige temaer, som værelserne er dekoreret i, med referencer til både fortid og nutid.

Mit værelse tilhører kategorien »Musée d’Orsay«, opkaldt efter kunstmuseet få skridt derfra. Der er decoupager trykt på tapet og lærred i loftet af kæmpesommerfugle og aristokratiske 1800-tals herrer med vinger på ryggen som kontrast til lyse træpaneler og tværstribet tapet i turkis og gyldenbeige. Toilettet er et lille rum for sig malet i samme turkis, mens badeafdelingen er åben og udgør den ene halvdel af selve værelset. Først troede jeg, at der var en ekstraseng i en alkove, men bag det changerende dobbeltgardin åbenbarer sig et gammeldags hvidt badekar. 

Mad og drikke
Lilla plexiglas danner rækværk om trappen med kæmpe fuglemotiver fra lobbyen ned til kælderrestauranten, som kun er åben til morgenmad. Her er også dekoreret med store romantiske decoupager på vægge og loft, og man sidder ved tomandsborde med silkebetrukne rokokostole. Buffetten, som er inkluderet i prisen, er lækker og varieret. 

Særligt
Det er fem år siden, Le Bellechasse blev forvandlet til en lille skræddersyet oase af Christian Lacroix. Hans vision var at gøre hotellet til en refleksion af sit kvarter, som er kendt for antikvitetsbutikker og kunstgallerier, museer og universitet, overklasse og bohemeliv, fortid og nutid. 

Plus
Hotellet ligger tæt på Musée d’Orsay og det pulserende liv i St.Germain-kvarteret.

Minus
Hotelgangene virker lidt dunkle med sine koksgrå vægge og sort-hvide tæpper.