Check-in: Chelsea Hotel

Det syner ikke af meget, men Chelsea Hotel er en oplevelse udover det sædvanlige. Bohemeagtige typer besøger stadig kulthotellet, som har dannet ramme om mange vilde begivenheder.

Det legendariske Chelsea Hotel mange forskellige kendte profiler gennem tiden, blandt andre Mark Twain, Arthur Miller, Jimi Hendrix, Janis Choplin, Tom Waits, Leonard Cohen, Bob Dylan og Madonna. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr/cuttlefish

Første indtryk
Når man træder ind i lobbyen på det legendariske Chelsea Hotel, bliver man mødt af en frodig papmachekvinde, som sidder nøgen på en gynge, der hænger ned fra loftet. Hun er blot en af mange kunstgenstande, der pryder lobbyen, hvor turister blander sig med boheme-typerne, der bor fast på hotellet. Chelsea Hotel er kendt for at have mange fastboende – særligt kunstnere – og det bærer hotellet tydeligt præg af. Flere har udsmykket deres indgangsparti med små kunstværker, så det er en oplevelse i sig selv at gå rundt på de forskellige etager.

Værelserne
Der er forskellige værelsestyper, og standarden er svingende. I suiterne er der højt til loftet, og de er charmerende indrettet med sjove møbler, mens standardværelserne er mere jævne og nogle af dem temmelig slidte.

Mad og drikke
Man spiser ikke på Chelsea – i hvert fald ikke som almindelig hotelgæst, for her er ingen restaurant. Dem er der til gengæld masser af i nabolaget. På den anden side af gaden ligger eksempelvis Rin – en hyggelig og moderne thairestaurant. Lige rundt om hjørnet på 7th Avenue ligger flere cafeer, som serverer amerikansk morgenmad – det kan dog anbefales at gå lidt længere ned ad 7th Avenue til Cafeteria, som ligger i nummer 119. Her får man den lækreste brunch med farverige smoothies, pandekager pyntet med friske frugter, omeletter med forskellige ingredienser, friskbagt brød og kaffe ad libitum – en god start på en lang dag på Manhattan.

Særligt
Hvis væggene kunne tale, ville man næppe tro sine egne ører. Her er foregået mangt og meget gennem hotellets 104-årige historie – druk, hor og mord. Det var blandt andet her, Sex Pistols-medlemmet Sid Vicious fandt sin kæreste Nancy Spungen dræbt af knivstik på værelse 100 for 31 år siden. Han blev senere sigtet for mordet, men døde selv kort efter af en overdosis heroin. 25 år tidligere – i 1953 – blev den walisiske digter Dylan Thomas fundet død af alkoholforgiftning på sit værelse. Og så er det et af de hoteller i verden, der har huset flest berømtheder: Mark Twain, Arthur Miller, Jack Kerouac, Charles Bukowski, Jimi Hendrix, Janis Choplin, Tom Waits, Leonard Cohen, Bob Dylan og Madonna. Berømthederne frekventerer stadig hotellet, men hvem afslører receptionisten selvfølgelig ikke.

Plus
Atmosfæren på Chelsea Hotel er som ingen andre steder. Det er ikke på ethvert hotel, man bliver nedstirret af to gigantiske racekatte, mens man forsøger at låse sig ind på sit værelse. Eller at man bliver mødt af en besynderligt udseende kvinde, der hæst hvisker »don’t be afraid«, idet man træder ind i elevatoren. Spooky og uforglemmeligt. Og så ligger hotellet perfekt midt i Chelsea og i gå-afstand til nogle af Manhattans mest spændende kvarterer som Meatpacking District, Greenwich Village og East Village.

Minus
Lad det være sagt med det samme: Her er mere charmerende end lækkert! Hvis du drømmer om luksus, så find et andet sted at overnatte. Nok har suiterne charme, men generelt er hotellet lidt trashy, og man skal ikke gå i koma over kakerlakker på værelset. Og visse steder på gangene breder der sig en stank fra affaldsrummene, hvor de fastboende afleverer deres skrald.