Check-in: Casa de Campo

Det eksklusive golf-og ferieresort, Casa de Campo, der flere gange er blevet kåret til Verdens bedste golf-resort, tilbyder en overflod af ekstrem luksus.

Casa de Campo er en sand Verden af luksus. Næsten så meget, at man efter noget tid længes efter den virkelige Verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Her hører jeg vist ikke til. Det var den første tanke, der slog mig, da vi trillede ind på Casa de Campo – et enormt golf-og ferieresort for de rige og berømte ganske tæt på byen Bayaribe på sydkysten af Den Dominikanske Republik, der deler ø med Haiti.

Alt fra de uniformerede vagter ved indgangsportene, over den lange, lange tur langs golfbaner til den ekskusive hotellobby – da vi endelig nåede frem til den – havde bare denne air af »Jeg er da ligeglad med, hvad tingene koster« over sig.

Man blev naturligvis modtaget med udsøgt høflighed og en besked om, at der straks ville blive sendt en lille snack og noget at drikke over på værelset, i tilfælde af at man trængte til lidt efter rejsen. Samtidig fik hvert værelse udleveret sin egen lille golfvogn – man skulle jo nødigt udmatte sig på turen rundt på området.

Værelserne
Casa de Campo har både et stort luksushotelområde (der var her, jeg boede) og cirka 2.000(!) store villaer, hvoraf de fleste er faste ferieboliger for velhavere, politikere samt sports-og musikstjerner. De øvrige villaer kan lejes for formedelst 40.000 kr. i døgnet.

Min suite var elegant underspillet. Et kæmpe »soveværelse« med en enorm seng, et stort og lækkert badeværelse, walk-in-closet, stort fladskærms-tv, minikøkken med espresso-maskine. En enorm balkon med udsigt over en parklignende have. Men alt sammen holdt i en helt enkel stil, hvor mørkt træ dominerende. Ingen marmor (udover i badeværelset, naturligvis), tunge gardiner eller møbler med løvefødder.

Jeg besøgte også en af villaerne, hvor der er god plads til 12 gæster i de fire-seks værelser. Her er desuden typisk en stor spisestue, mødelokale, kæmpekøkken – med egen kok og serveringsfolk – poolområde samt egen have.

Mad og drikke
Selv om det er et luksus-resort i allerøverste klasse, er Casa de Campo faktisk all inclusive. Men det ligner i den grad ikke andre all inclusive-steder, jeg har besøgt. Her er 21 forskellige spisesteder med mad fra alverdens køkkener.

Jeg fik således den lækreste rødfisk på den italienske restaurant nede i hotellets egen marina og en dejlig, franskinspireret frokost på den restaurant, der lå på den ene af hotellets to egne strande. Desværre nåede jeg hverken den mexicanske, den japanske eller den brasilianske restaurant. Hertil kommer en række barer, hvor alt naturligvis også er inkluderet i prise.

Særligt
Casa de Campo er på mange måder ekstremt. Adskellige gange kåret til verdens bedste golfresort, hvor især de ene af stedets fire baner, »Teeth of the Dog«, der ligger spektakulært med syv huller lige ud til havet, er berømt. Udover de 21 spisesteder er her blandt andet også et kæmpe spa- og wellnessområde og mulighed for at spille polo (man kan selvfølgelig leje både heste og træner).

Hotellet har også eget jagtområde, hvis man skulle få lyst til enten at skyde efter lerduer eller rigtigt levende fasaner. Store poolområder. Konferencecenter med alt, hvad dertil hører.

Og sikkert noget mere, som jeg havde glemt. Nåjo – en kopi af en hel italiensk middelalderby med eget amfi-teater, kunstakademi og en pave-indviet kirke, hvor gæsterne kan blive gift.

Plus
Efter at være kommet sig over nærmest at være i en parallel-verden af luksus, læner man sig bare tilbage og nyder livet. Eftersom alt er betalt på forhånd, behøver man ikke bekymre sig om andet en sit eget velvære. 

Minus
Efter nogle dage kan man risikere at få klaustrofobi af al den luksus. For det er jo bare en illusion. Uden for portene er livet anderledes hårdt, og man kommer faktisk hurtigt til at længes efter en dosis virkelighed, selv om stedet lægger op til, at man skal tilbringe hele sin ferie her.