Check-in: Byhotel med egne honningbier

Med solceller, bistader på taget og urban lækker stemning indendøre befinder hotellet sig et stort trin over Scandic-kædens øvrige hoteller.

Foto: PR, Scandic Aarhus City
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Fortid og nutid. Det var et politisk krav, at den gamle statelige og let pompøse lyse wiener-facade blev bevaret. Den er fra 1875, hvor Folkets Forsamlingshus med mødesale og værelser til overnatning blev bygget. Facaden er så stort set også det eneste, der er tilbage af fortiden i det nyåbnede hotel, og den er nu sat sammen med en hel moderne grafisk, sort-hvid facade på tilbygningen. Det falder heldigt ud.

Der er indgang, hvor de to stilarter mødes. Receptionen er en meget lang skranke langs den ene sidevæg, og foran den står et reolarrangement med diverse varer som tandpasta, tandbørste, sodavand og snacks. »Din minibar finder du i receptionen«, som det fortælles på skilte i elevatoren.

Baren ligger også i lobbyen, og herfra går man en trappe op til den åbne morgenmadsrestaurant, som på buffeten har egenproduceret honning fra bistaderne på taget, og en trappe ned til grillrestauranten. Væggene er hvide og møblerne hovedsageligt sorte – postkasserøde og gule puder sørger for kontrast.

Værelserne
228 værelser, 22 af dem handicapvenlige, i den fem etager høje E-formede bygning, hvor elevatorerne er i E’ets midterste streg og den gamle facade er en del af ydersiden af den øverste streg. Her er det facaden, der bestemmer indretningen, og der må kreative løsninger til i nogle af værelserne, bl.a. i det på 3. etage, hvor der er skrå vægge og højt til loftet. Vinduerne er »endt« så højt oppe, at en sortmalet stige, så man kan kravle op for at se udsigten, er en del af den sort-hvide-grå indretning. Men ellers er interiøret det samme i alle værelser, hvor nogle dog har slå-ud sofa med mulighed for ekstra opredning.

Indretningen er efter Scandic-modellen: kun det der er brug for. Og enkelt. Her dog i en lidt mere urban-rå version - entré-arrangementet er en håndfuld kassereoler i massivt gråt træ og en garderobe-stang. Inde i værelset, der har dobbeltseng af to enkelte, er der en skrivehylde i samme grå træ med bekvemt el-stik. Fladskærmen hænger over, og en papirkurv indrettet til affaldssortering står under. Badeværelset har sandfarvede fliser og badekar med brus.

Mad og drikke
En række caféstole og -borde på fortovet foran bygningen signalerer, at her er åbent for alle. Gennem årene har der været mange virksomheder på adressen: Østergade Hotel, teatersal, danseskole, natklub, diskotek, restaurant for bare at nævne nogle, og Scandic arbejder bevidst for, at dette fortsat skal være århusianernes sted og få dem til at komme som gæster i både baren, hvor man bl.a. har levende musik et par gange om ugen, og grillrestauranten, hvor man bl.a. lokker med bøffer af langtidsmodnet oksekød. Restauranten, der ligger i en høj kælder, er rustikt indrettet med rå murstensvæg på ydervæggen. Det er de oprindelige sten fra forsamlingshuset, ligesom jernsøjlerne gennem lokalet også er genbrug fra dengang. Her er åbent grillkøkken med kokke i aktion.

Særligt
Er hotelkædens grønne og miljøbevidste holdning. Det foregår for det meste i driften, men her viser man det også med to skinnende nye cykler, en rød og en sort med Scandic-logo på, som står i indgangen og til gæsternes brug. For enden af receptionsskranken hænger desuden en elektronisk tæller, som registrerer, hvor mange kilowatt, solcellerne på taget producerer. Det ser ud til, at målet om at dække 90 pct. af strømforsyningen til alle værelserne rigeligt nås i år.

Læs også: Historie i øjenhøjde