Check-in: Boutique-hotel i Madrid

Det lille Only You Hotel & Lounge er et anderledes hotel i den spanske hovedstad, hvor uformel stemning og eksklusivitet mødes.

Opholdsstuen er en blanding af et moderne snit krydret med næsehorns- og antilopehoveder. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

Stilfuldt og masser af legesyge. Udefra ligner det lille boutiquehotel ikke noget særligt, som det ligger der i den smalle og anonyme Calle Barquillo bag den prestigiøse Gran Via. Men indenfor opdager man hele tiden nye sjove detaljer. Receptionens »bagvæg« er bygget op af alskens hvidlakerede kufferter, elevatordørene er gemt bag et »kakkel«-tapet, så de falder i ét med væggen, og i opholdsstuen hænger næsehorns- og antilopehoveder i farvestrålende plastic.

Værelserne

Alle værelser – fra de mindste Deluxe til de noget større Junior Suite – er holdt i hvide og marineblå farver i en enkel og egentlig meget skandinavisk stil. Det kan lyde lidt koldt, men i hvert værelse er der »blødt op« med en gylden jordfarve –enten i form af en lænestol eller mønstret på gulvtæppet. Efter en lang dag i den lummervarme by er det lige den slags cool og luftige omgivelser, man har lyst til at slapppe af i.

Mad og drikke

I Gastro Bar serveres opdaterede versioner af traditionelle spanske retter – både som tapas og reelle serveringer. Og det er såmænd lækkert nok. Men det, der virkelig gjorde udslaget for denne skribent, var morgenmaden, der indtages i den elegante atriumgård, og som ikke er den sædvanlige kedelige tag-selv-buffet, man får overalt på kloden. Her bestiller man fra et menukort med forskellige omeletter, friskbagt brød, gode oste, lufttørret skinke, frugt-tallerkener etc.

Før-aftensmad-drinken eller godnat-øllen indtages i den lille, men hyggelige bar, hvor man også kan få serveret snacks.

Særligt

Only You Hotel & Lounges kolonitiden-møder-pop-art-indretning skaber en på én gang eksklusiv og uformel stemning, der bakkes godt op af det smilende og servicemindede unge personale. Man bliver faktisk helt trist, når man er nødt til at forlade hotellet igen.

Plus

Det lille hotel ligger i det farverige Chueca, der tidligere var byens dominerende bøssekvarter, men nu også er et mere straight mode- og livsstilskvarter i gåafstand fra de store, berømte kunstmuseer ved Gran Via. Et andet plus er, at man kan få morgenmad helt frem til kl. 13. Perfekt i en festlig by, der lægger op til, at man kommer sent i seng.

Minus

Lige overfor hotellet ligger et teater, hvor der om aftenen er et sammenrend af stor- og højtsnakkende teatergæster. Det giver en del larm. Bed om at få et værelse ud til atriumgården i stedet,

Pris

Et dobbeltværelse koster fra 1.425 kr.