Check-in: Bo i ørkentelt med svømmefødderne i vandkanten

At bo på Nakari Lodge er lig med et ophold på beduinmaner og med bølgeskvulp i øregangen.

I Nakari centeret kan man vælge om man vil bo i telte eller i hytter - alle boliger er få meter fra vandkanten. Fold sammen
Læs mere

Første indtryk
Et par store hvide telte ligger for sig selv i en lille bugt. Teltdugen blafrer blidt i ørkenvinden, der afkøles af pust fra Det Røde Hav, som slår ind 20 meter fra teltene. Foran står et par bambusstole, som vi synker ned i … og døgnet rundt nyder udsigten til varmt klart turkisblåt hav.

Se også: Det nye og gamle Egypten

Lige til venstre for teltet løfter ørkenlandskabet sig og kalder på mange løbeture uden at møde et menneske. Det er også her, man  kan nyde romantiske flotte lilla solnedgangsture med udsigt til hav og ørken samtidig. Når mørket falder på, og lysene slukkes, dukker en stor uforstyrret stjernehimmel op sammen med kølige vinde, der lokker til at gå ind i teltet under lune lagner.   

Værelserne
Der er tre luftige meter til loftet i vores Royal Tent. Vi har bedt om dobbeltseng, og i royale telte er sengen virkelig king size. Stråmåtter dækker hele sandgulvet og et par reoler giver plads til tøj og udstyr. Teltet har god gulvplads til kufferter m.m. foruden et hyggehjørne med et par sækkestole og et bord, der indvies med koldt flaskevand fra køleskabet. Solen varmer ganske langsomt teltet op fra klokken 6. Er man dykker, kan man glæde sig over, at de seks Royal Tents ligger bare 20 meter fra  »diving shade«  med dykker- og snorkeludstyr. 

Mad & Drikke
I Nakari bor man all-inclusive, dog kun med sodavand, vand og kaffe. Der kan købes øl og vin til rimelige priser. Der er tre måltidsbuffetter dagligt, morgenmad er fra klokken 6 og inkluderer individuelle frisklavede omeletter og pandekager. Til alle måltider er der masser af salater, smagfulde tomater, kylling i mange varianter, auberginer, rødbedesalat, hummus. Utroligt hvor meget få råvarer kan varieres af en god kok med sans for krydderier og urter. 

Særligt
Det er specielt at sove ind til bølgebrus og stjernehimmel og og bo nærmest med svømmefødderne i vandkanten i telt – uden at der er tale om primitiv camping. Teltet fungerer fint som et værelse. På Nakari føler man sig meget sikker, uden at kunne se vagter er der mange, som holder øje med teltene. Alle de dyre dykkerting ligger åbent og frit tilgængeligt – men intet forsvinder, heller ikke fra teltene.

Plus
Man er tæt på naturen – med varme, vind, kølighed og bølger; uden at bo primitivt og med toiletter/bad, café og restaurant indenfor et minuts gang.

Pris
En uge for fly, transfer, all-inclusive og ubegrænset dykning koster 7.500 kr. Herudover 350 kr. ekstra for at bo i Royal Telt fremfor et standard telt.

Se også: Her mødes ørken og hav