Check-in: Antumalal

På en klippeside i Chile ligger et hotel med personlig service og uovertruffen atmosfære.

Foto: Dorthe Plechinger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Nogen gange kan man godt savne sin mor. F.eks. når man befinder sig cirka 12.746 km hjemmefra i en lille idyllisk landsby ved navn Pucón i det sydlige Chile og lige er blevet bidt i bagdelen af en aggressiv vagthund på løbeturen. Så er det heldigt, at man bor på det fantastiske hotel Antumalal på en klippeside uden for byen, der ikke bare viser, hvad Bauhaus-stilen er og kan med træ, sten og glas, men hvor ejeren Rony Pollak også viser sig at have et servicegen på størrelse med ens egen mors: Hun tager nemlig hurtigt affære og får én trukket gennem møllen i den lokale og lettere kaotiske skadestue på tre timer. Og det er kendetegnende for hende og hendes mand ­Erwin: Den personlige service og atmosfæren på hotellet er uovertruffen.

Værelserne
»Det’ da løgn,« tænker man, når man får tildelt et af de 22 enkle, men smukke værelser i træ og sten, for udsigten fra alle rum er i verdensklasse: Her kan man ligge og se solens stråler eller skyernes dramatiske jagt over himlen spejle sig i Villaricca-søen og tænke på, hvor fantastisk det var, at det i 1945 lykkedes Ronys driftige far at få et lån af selveste Chiles daværende præsident, Gabriel González Vidales, til at bygge et hotel, der ville »gøre Chile stolt«. Og på, at også dronning Elizabeth, Neil Armstrong, James Stewart, Emma Thompson har boet her gennem årene og nydt den samme udsigt fra deres værelser!

Mad og drikke
Selv om man også i den træpanel-beklædte restaurant er ved at tabe underkæben af fascination over naturens helt eget skønmaleri gennem panorama-vinduerne, samles den hurtigt op igen ved udsigten til den lækre mad. Det er det lokale, chilenske køkken, der serveres, for på hotellets område er også en stor køkkenhave, der forsyner hotellet med frugt og grønt. I køkkenet og som servicestab arbejder en del Mapuche-indianere fra den nærliggende by Curarrehue med samme venlige og personlige tone som Rony og Erwin, og her serveres lækkert hjemmebagt brød og bagværk, hjemmelavet tilbehør, og traditionelle retter til de gode vine, som Chile også er kendt for.

Særligt
Antumalal har egen nedgang til søbredden, men her er også indendørs og udendørs swimmingpool, sauna og spa-sektion med jacuzzi i samme rå, men enkle Bauhausstil, der kendetegner hele hotellet. Man kan komme på rafting-ture, tage på fugleture, klatre i bjerge og på den nærliggende vulkan Villaricca, sejle i kano eller kajak på søen, ride... Der er en ny aktivitet for hver dag i ugen.

Plus
Hotellets stærkt personlige stil gør, at man har lyst til at være på hotellet og bare sidde og snakke. En amerikansk kvinde fortæller, at hun gerne ville vise sin voksne multihandicappede datter stedet. Øh… en rullestol, et bakket terræn, ingen elevator? Ja, havde det ikke været for Rony, Erwin og den øvrige stab på 20, kunne dette besøg være endt i en stor frustration, men parret og alle hjælperne har været »wonderful«, som kvinden siger, og sørget for, at datteren er blevet båret ned til kajakken, har fået tur på hesteryg, og ja, nu står den også på rafting i det nærliggende terræn.

Minus
Er svært at få øje på. Hårdt presset måske dette: Vælg kun de sikre skovstier, når du løber en tur, og ikke private indkørsler, der ligner skovstier. De kan måske være bevogtet af aggressive hunde med bid i.

Læs også: Her er naturen helt unaturlig