Check-in: Ace Hotel i NYC

New Yorker-hotellet ligner intet, du før har oplevet. Oveni ligger det så centralt, at du kan gå til alt.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
»USA’s mest originale nye hotel« har New York Times kaldt stedet – og det er ikke uden grund. Ace Hotel ligner intet, man før har oplevet. Tonen bliver slået an med en lobby, som er en mutation af baren i en gammel western-film med den gamle læsesal fra Det Kongelige Bibliotek.

Hertil kommer udstoppede dyr, som du kender det fra folkeskolens gamle biologilokale, en pas-foto-maskine (en del af et kunstprojekt, hvor alle inviteres til at være med) – og skønne markblomster til salg fra en lille frugt-trækvogn. Om aftenen underholder verdenskendte DJ’s i lobbyen.

Værelserne
Forskellighed er en del af Ace Hotel’s DNA, så der er plads til alle. Alt efter pengepung kan man booke sig ind i alt fra det billigste værelse, som er en køjeseng for to, til en loftslejlighed. Ialt er der 260 værelser fordelt på 12 etager. Bygningens sjæl og historie fra 1904 går igen i værelserne, hvor mange originale detaljer er bevaret fra det oprindelige hotel »Breslin«, som lå her. Ellers kører hotellet den über-moderne industrielle 1930er-stil. 

Mad & Drikke
»The Breslin« er hotellets restaurant, som styres af folk bag den »prikkede gris«, som i New Yorker-kredse er kendt for rigtig god mad – og den serverer de også her. Restauranten er indrettet som en moderne fortolkning af en britisk pub, og de opmærksomme tjenere ligner »roadies«, der lige er landet mellem to koncerter.

Særligt
»You look good in that« – den lille ros står indgraveret på alle bøjlerne, hvor der også er plads til morgenkåber i klassisk gråt sweatshirt-stof.  Den direkte personlige tone er et moderne varemærke for Ace Hotel, som går efter at skabe følelsen af »at have en ven i byen« i stedet for det klassiske »a home away from home«, som mange hoteller bryster sig af. Den varme, personlige tone virker ægte og nærværende – og trækker gang på gang smilet frem.

Det professionelle hotel-team går klædt i slidte Levis’ og jeansskjorter eller t-shirts – og ligner mere ansatte på et reklamebureau. Umulige at skelne fra gæsterne, som blandt andet tæller Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg, der boede der under rejseliv’s ophold. »Alle er en concierge«, hedder det som en hentydning til, at klichéerne fra hotelverdenen er smidt på porten.  

Plus
Ace Hotel ligger i hjertet af Midtown Manhattan – mange af værelserne har en uhindret udsigt til Empire State-bygningen. Området har i årtier ligget søvnigt hen mellem epic-centrene Soho og Upper Manhattan, men nu er hotellet i fuld gang med at trække massiv ny energi til hele området. Det gode er, at man kan gå til alt – Madison Square, Soho, Meatpacking District og de gode butikker på 5th Avenue.

Minus
At få de elektroniske nøglekort til at virke under hele ens ophold er tilsyneladende en udfordring, som mange gæster oplever. Og så er en mørk, men hyggelig moderne fortolkning af en britisk pub ikke lige stedet at spise en skøn og velsmagende morgenmad – som iøvrigt ikke er inkluderet i værelsesprisen - når solen skinner uden for.

Læs også: 10 restauranter værd at rejse efter