Charterrejser til bundpriser

Solen bager og rejsebureauer brænder inde med rejserne. Hvis du orker endnu mere varme, kan du komme en uge til Tyrkiet for 1.800 kr.

Foto: Iris

I de seneste par år har sommerene været med charterrejsebureauerne med regn og ustabilt vejr, og de har kunnet melde stort set udsolgt i højsæsonen.

Guide: Hvilken græsk ø skal du vælge?

Det har fået flere rejsebureauer til at udvide antallet af rejser i år, men så viste den danske sommer sig fra sin allerbedste side, og danskerne valgte at blive hjemme. De usolgte rejser i højsæsonen måtte på udsalg, og priserne er nu skruet endnu længere ned.

”Jeg har aldrig før i de 28 år, jeg har været i branchen, oplevet, at man kan få billige rejser midt i højsæsonen," siger direktør Peder Hornshøj i Bravo Tours til standby.dk. 

Han erkender, at de billige priser hænger sammen med, at der er flere rejser til salg i år, end tidligere. 

Bravo Tours har restrejser i denne uge, som sælges uspecificeret - altså uden navngivet hotel - fra 1.768 kr, til Rhodos og Mallorca, mens prisen for en uges rejse med overnatning på navngivet hotel koster er fra 2.500 kr.

Hos Spies er man enig. "Branchen har været lidt for optimistisk efter to somre med regnvejr," bemærker informationschef Torben Andersen. 

Spies sælger trods sol
Spies har små to tusinde rejser tilbage i juli, og trods det gode danske vejr sælges der et par hundrede om dagen. En uspecificeret ugerejser med afgang i denne uge koster fore eksempel fra 2.750 kr. til Golden Sand i Bulgarien

"En ferierejser handler jo ikke kun om vejret, men lige så meget om at rejse ud og opleve et andet miljø," siger Torben Andersen.

Hos Apollo er der også restrejser, men ikke så mange. Her koster den billigste uspecificerede rejse i den kommende uge 4.500 kr. til Kos/Kalymnos i Grækenland.

"Selvfølgelig er vi også rent salgsmæsigt påvirket af det gode vejr lige nu, men vi har ikke så mange restrejser. Det ser ud som om, at det især er rejser med afgang fra Billund, det har været svært at sælge, og langt de fleste af vores rejser er med afgang fra København," siger direktør Niels Grosen, Apollo.

Hos Star Tour er der stille
Star Tour har derimod mange usolgte rejser, og man klager over, at salget er gået helt i stå. 

"Lige nu går det ikke ret godt. Vi må give op til 40 procent rabat for at få de sidste rejser solgt, og det er yderst sjældent på denne tid af året,” siger salgsdirektør Stig Elling til standby.dk

Han oplyser, at størstedelen, 98 pct., af sæsonens 50.000 rejser er solgt, og der er givet unormalt store rabatter. Bureauet har 1.300 sommerrejser tilbage, og de store rabatter fortsætter ind i august, hvor man reklamerer med op til 50 pct. rabat og al inclusive rejser fra 3.000 kr.

Se også: 10 tips til Mallorca