Caribien er det nye Thailand

I denne måned dukkede Barbados og Aruba op på charterrejse-selskabernes programmer. Dermed forstærkes en tendens, der er blevet stadig tydeligere de seneste år: Caribien er det nye Thailand.

Foto: Flickr.com/roger4336
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter års oplevelser med Østens magi – især i det imødekommende Thailand; Smilets Land, som det også kaldes – retter mange danskere nu for alvor rejselysten vestpå.

De mere individuelt orienterede First Movers blandt os har allerede vist vejen. De har i adskillige år »gjort« Caribien, sejlet på krydstogt mellem øerne, daset på hvide strande under palmerne, og danset til calypso og reggae i de lune nætter. Ja, faktisk er de allerede på vej mod nye rejsemål – og pudsigt nok tilbage til uopdagede eller mere luksuriøse gemmesteder i Asien. 

Men turismen for de mange er klar til at tage over i Caribien. De rejsende har lyst til nye oplevelser, især på vinterferien, og rejsebureauerne er klar med flere rejsemål i eksempelvis Mexico og nye caribiske øer.

»Mange danskere har besøgt Thailand flere gange, og nu vil de gerne prøve noget nyt og eksotisk. Her kommer Mexico og Caribien ind i billedet,« siger produktchef Carlos Cebrian, Spies.

»Efter vi har haft stor succes med Punta Cana i Den Dominikanske Republik, udvider vi til næste vinter med et nyt rejsemål, Aruba – en af de små antiller 25 km nord for Venezuela, og vi har eget charterfly direkte dertil,« fortæller Carlos Cebrian.

Også hos Star Tour satser man yderligere på Caribien efter ligeledes at have haft Den Dominikanske Republik på programmet.

Star Tour har dog valgt en anden caribisk ø, Barbados, som sin 2013/2014 nyhed.  Gæsterne kommer med direkte fly til Barbados og har  mulighed for at kombinere 14-dagesferien med endnu en caribisk ø, St. Lucia eller Grenada.

»Vi vil udvide med 43 pct. flere oversøiske rejser til næste vinter. Af dem vil 60 pct. gå til Thailand, som stadig vil være det store rejsemål. Men resten går vestover, til det nye rejsemål Barbados og til flere rejser til Mexico og Punta Cana i Den Dominikanske Republik,« siger salgdirektør Stig Elling.

Caribien 

Caribien har gennem årene været på sporadiske besøg i de danske charterrejsekataloger. Man har forsøgt sig, men har ikke rigtigt kunnet sælge rejserne. 

Derimod har specialrejsebureauer og bureauer, der arrangerer individuelle rejser længe haft også den del af verden på programmet. 

Et af de bureauer er Nyhavn Rejser, der sender gæster til blandt andre St. Lucia, Tobago og Grenada. Og her ser adm. dir. Henrik Fuglsang ganske prosaiske grunde til, at Caribien nu dukker op hos flere af kollegerne i rejsebranchen.

»Mange af destinationerne har oplevet et stor fald i antallet af især amerikanske turister som følge af finanskrisen, og det betyder, at man nu kan få hoteller af en okay standard til en billig penge.

Turiststeder

Flere af stederne er jo populære turiststeder i forvejen – Barbados har længe været et feriemål for englænderne, Aruba for hollænderne og Den Dominikanske Republik for amerikanerne – så der er en udbygget turismebranche med blandt andet mange all inclusive-hoteller, der nu er under pres rent økonomisk,« siger Henrik Fulgsang til Rejseliv.

Han fortæller videre, at Nyhavn Rejser  oplever, at flere af deres kunder nu tager den anden vej – mod Asien.

»Her er det især de eksklusive feriesteder, som eksempelvis Six Senses-resortsene, vores kunder efterspørger.«

To andre grunde til, at de caribiske feriedestinationer er blevet mere interessant for charterferie-selskaberne er dels, at der nu er flere charterfly, som kan klare turen non-stop, hvor man tidligere måtte have flere og tidskrævende stop undervejs, dels en nu lavere og stabil dollarkurs.

Sidste år satte Bravo Tours således sit eget charterfly ind til De Vestindiske Øer (US Virgin Islands) og flyver stadig direkte til de tidligere danske kolonier hver anden uge.