Camping langs Great Ocean Road

Rejseliv.dk rullede ud i den fantastiske natur i Australien i et Spaceship, der med indbygget seng, køkken og tv er den rene frihed på fire hjul.

Man kommer helt tæt på den fantastiske australske natur på sådan en campingferie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gitte Holtze
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du lyst til en kop kaffe?« spørger min bedre halvdel. Vi befinder os på Great Ocean Road, den smukke strækning langs Australiens sydlige kyst.

Læs også: Ti oplevelser i tropiske Australien

Bølgerne hamrer ind mod klipperne under os, en stejl skråning tårner sig op på den anden side af vejen, og selv om rastepladsen, vi holder på, er udstyret med en spektakulær udsigt, er her ingen caféer i miles omkreds. Det er imidlertid ikke noget problem at lide af kaffetørst, når man har sit eget køkken med.

At opleve Australien på campingfaconen er populært. Vejene er gode, campingpladserne veludstyrede, og udvalget af såkaldte motorhomes er enormt.
Det er dog ikke alle, der er helt tryg ved at rulle rundt i venstre side af vejen i en otte meter lang vogn eller har økonomi til at smide en tusindlap eller mere per dag i leje.

Her er Spaceship en optimal løsning. Dette rumskib –der ganske vist ikke har megen lighed med et sådant – er en ombygget Toyota Previa, som ikke bare har den fordel, at den kan lejes for godt 300 kr. om dagen og kører langt på literen, Spaceship er også indrettet med alt det, man har brug for, når man er campingferie – køkken, køleskab, vandtank, seng og sågar tv.
Sidstnævnte har man mest brug for om aftenen, i dagslys trækker Australiens udendørs oplevelser mest, som for eksempel her på Great Ocean Road, hvor man blandt andet kan opleve særsynet af De 12 apostle, som man har døbt de imponerende klippeformationer, der står ude i havet.

Gratis overnatninger
Vi stopper til frokost, hvor vi igen trækker pladen, der udgør køkkenbordet, ud og koger på gasbluset et par æg og bagefter vand til endnu en kop kaffe.
Senere, da vi ikke gider køre mere, bladrer vi lidt i det omfattende katalog over campingpladser og diskuterer, hvor vi vil campere for natten. Skal det være en plads med gode vaskeforhold eller er en swimmingpool mere tillokkende? Eller kan vi finde en plads i nærheden med  begge dele?

Det kan vi, sådan som man kan mange steder i Australien. Hvis man da ikke vil campere helt gratis på de mange rastepladser, hvor overnatning i motorhomes af alle afarter er tilladt.
Spaceship er trods alle sine fortræffeligheder dog ikke udstyret med toilet og bad, så de ca. 100 kr., det koster at bo på en campingplads, er godt givet ud. Specielt hvis man rejser med børn, som skal sove i det medfølgende to-personers telt.

Grill-hygge på campingpladsen
Efter en hurtig tur i poolen gør vi vores feriehjem klar til natten. Sengen i vores Spaceship bliver via et helt simpelt system, der består af en ekstra plade, der trækkes ud bag i bilen, og en presenning, der klipses på bagsmækken, til en to meter lang sag. Komplet med udluftningshuller i presenningen og gardiner, der kan trækkes for alle bilens vinduer.

Derefter griller vi – for enhver australsk campingplads med respekt for sig selv har en såkaldt barbeque til fri afbenyttelse – og småsnakker med de andre campingturister om Australiens kænguruer og krokodiller, mens vi drikker lokale øl og klasker de myg, der med mørkets frembrud er  dukket op.

Da vi er fyldt op med gode råd til næste dags eventyr, er vi for trætte til at udnytte det udvalg af dvd-film, vi har til rådighed til vores tv og falder i stedet i søvn.

Husk at hold orden
I dårligt vejr, eller hvis man gerne vil overnatte et trafikeret sted, kan man droppe presenningen og placere madrassen, så man stadig ligger udstrakt, men i hele bilens bagerste del.
Det kræver dog et vist talent for orden, da man dermed inddrager bagsæderne, som ellers er det oplagte sted at parkere sit tøj, som er rart at have i nærheden, hvis man skal på natlig tissetur.

Og det er en af de største ulemper ved Spaceship – at selv om bilen indeholder alt, hvad man har brug for, er det ikke fordelt på ret mange kvadratmeter, orden er derfor, også selv om man udvider sovepladsen om natten, et must. Men bortset fra det er der ikke ret meget dårligt at sige om Spaceship - især ikke set gennem de økonomiske briller.

Læs også: På øko-eventyr til Ayers Rock