Byguide med lyd på

Få fortællingen om seværdigheder i europæiske storbyer direkte ind i ørerne i stedet for at fumle med brochurer og guidebøger.

Rom er den første by i Culture at hand's serie af lydbaserede byguider. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claudio Peri.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke mere bladren frem og tilbage i diverse brochurer og guidebøger for at blive klog på, hvad det nu lige er, der er specielt ved denne eller hint seværdighed i Rom, Barcelona, Paris eller en af de andre europæiske storbyer.

Se også: Verdens bedste rejsebøger

Webshoppen Culture at hand har taget konsekvensen af det ofte frusterende fumleri og har udviklet en række byguider, der kan downloades til mobiltelefon, iPod eller mp3-afspiller. Det betyder, at man i sit eget tempo og med hænder og øjne fri kan koncentrere sig om at suge viden til sig om slottet, kirken, pladsen eller statuen, man besøger.

Sammen med lydfilen følger et kort - på gammeldags facon er dette i papirform - hvorpå ruten er tegnet. Hver rute indeholder 6-8 seværdigheder, og man kan hjemmefra i ro og mag foran pc'en udvælge hvilken man ønsker sig. Til Rom, som er første storby i serien, findes der otte forskellige byguider.

Guider om kultur og historie
Det praktiske, man også har brug for at vide, når man besøger en storby - billeje, flybooking og overnatning - er med vilje fravalgt i Culture at hand's guider. Istedet er fokus lagt på at lave guider, der handler om kultur og historie.

Ifølge direktør i Culture at hand, Helene Hjortlund, er hver guide udarbejdet af folk, der kender de enkelte byer, således at der også vil være anekdoter af den slags, man ikke normalt finder i guidebøger.

Hver guide koster syv euro og findes på engelsk, spansk og tysk - samt som den første af sin slags på dansk.

For de, der ikke er så meget til teknik, kan guiderne også printes i papirform.

Sværger du til Lonely Planet, men vil gerne være fri for forlagets mammutbøger?
Så læs med her: Bliv guidet på mobilen