By med dværge bliver turistattraktion

I Kina lader regeringen dværge bygge og befolke en eventyrby, der samtidig skal være turistattraktion.

Det er i området af byen Kunming, at den kinesiske dværg-by ligger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hector Garcia, Flickr.com

Kinesiske dværge har slået sig sammen om at opføre deres egen mini-by dels for at blive en turistattraktion og dels for at undslippe diskrimination. Det betyder, at ingen i det lille bjergsamfund i Kinas Kunming-område kan være højere 129 centimeter.

Se også: Verdens mest overvurderede seværdigheder 

De 120 inbyggere har slået sig sammen om at bygge små smølfeagtige eller hobbitagtige huse, og også at klæde sig ud i små, eventyr-inspirerede kostumer.

"Som små mennesker er vi vant til at blive dårligt behandlet og udnyttet af høje mennesker, Men her er der ingen høje mennesker og alt hvad vi gør her er for os selv," har talsmanden Fu Tien sagt.

Ingen vil ansætte en dværg
Byen med dværgene og de små huse har givet anledning til debat i Kina, hvor nogen har kaldt det et freakshow, mens andre har ment, at det er dværgenes bedste chance for at få en tilværelse, når udbuddet af arbejdskraft er uendeligt.

"De kan ikke få arbejde nogen steder, de er handicappede, nu har de en by, hvor de kan leve på egne betingelser og være glade. Ingen vil ansætte en dværg," har en kommentator sagt på netsiden GoKunming.
 
Etableringen af dværgenes by er godkendt af regeringen.

Se billede: www.telegraph.co.uk har et billede af landsbyen her.