Business-jet med altan

Det her er luftfartshistorie, hævder firmaerne bag firmajetten med balkon, der kan foldes ud

Snup en cocktail på balkonen efter landing. Fold sammen
Læs mere
Foto: Avro Business Jet Explorer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når flydesignerne BAE Systems Avro Business Jet i fremtiden lander på den afrikanske savanne og er stoppet, kan man på fem minutter hydraulisk folde hele den ene side af flyets bagende ud, og vupti - man har en stor og lækker balkon, hvor solnedgangen kan nydes med en gin og tonic i hånden. I sikker højde over jorden.

Læs også: Sådan skal du sidde i fremtidens fly

Det nye koncept er resultatet af et samarbejde mellem flykonstruktørerne BAE Systems og det engelske designfirma Design Q, og det blev for nylig præsenteret på en flyudstilling i Geneve.

Den nye udendørs dagligstue, der skydes ud fra jetflyet, findes i to versioner og kaldes Explorer One og Explorer Four. Ved præsentationen sagde vicepræsidenten for Avro Business Jet bla.:

Se også: Her er fremtiden: Et flyvende hotel

Den ultimative luksusrejse
"Det her koncept løfter vores business-jet til et helt nyt niveau. Sammen med Design G har vi blandet vort flys særlige præstationer (det kan lande og starte på meget korte baner) og dets fantastiske interiør med den udendørs terrasse. Det giver muligheder, som ingen tidligere har tænkt på," siger BAE i en pressemeddelelse.

BAE forventer, at flyet med balkon får succes hos f.eks. virksomhedsejere, der med gode venner vil opleve den ultimative luksusrejse. Om bord kan være fire par i deres eget værelse, mens bagenden af flyet indvendigt er en stor opholdsstue.

Flyet er vist med den afrikanske savanne i baggrunden, og det er vel også et af de mulige steder at lande for flyet. For der kan ikke være meget grin ved at sænke balkonen i f.eks. Københavns lufthavn og nyde en drink, mens flyene brøler om ørerne på en.

Læs også: Anderledes flydesign