Bryllupsfabrikken Las Vegas

Lad Elvis vie dig, bliv gift på en Harley-Davidson eller sig ja til din udkårne iført egyptisk mumiedragt. Alt er muligt i Las Vegas.

Foto: Elvis, pink Cadillac, Las Vegas. Et bryllup man med sikkerhed aldrig glemmer.

Viva Las Vegas Wedding Chapel, Juli 2009.
En fanfare lyder, mens en røgmaskine pumper røgslør ud i lokalet, der holdes køligt af en brummende aircondition.

Se også: New York vil slå Las Vegas

En port i rummets ene ende glider op, og en stordyttende pink Cadillac med en mand i skikkelse af Elvis bag rattet samt et festklædt brudepar som passagerer kører ind i det lille kapel.
Vi er til bryllup i Las Vegas.

Fanfaren overdøves af musik, idet Elvis springer ud af bilen, åbner bildøren for brudeparret og bryder ud i sang, hvorefter han råber: »Hey, how are you doing?«
Gommen, iført stramme jeans, kunstig læderjakke og skinnende sorte sko, smiler bredt til sin udkårne. Hun er i dagens anledning trukket i det helt store Vegas-skrud: pink paryk, lyserødt strutskørt, lyseblå strømpebånd samt er udstyret med en håndtaske, der er formet som en puddelhund.

Brudeparret og ceremoniens fire vidner i det disko-indrettede bryllupskapel klapper og hujer, før Elvis sænker feststemmen.
Med storvrikkende hofter forretter han vielsen. En ceremoni, hvis blingbling-faktor er helt afgørende for brudeparret:
»Elvis-brylluppet er vores flugt fra det kedelige, traditionelle bryllup,« fortæller bruden, Lisa Ricci.
Hun og gommen, David Martin, der bor sammen i Ohio, har begge været gift før:
»Men sidste gang, jeg blev gift, var det trist og alt for pænt,« fortæller David Martin og fortsætter:
»Så denne gang skulle brylluppet være en fest i sig selv. Og familien kan jo bare følge med hjemmefra,« siger han og henviser til det kamera, der filmer hele ceremonien. På den måde kan familien følge både Elvis-sang og ægteskabelige løfter hjemme fra stuen eller kontoret i en helt anden stat. Bryllupsceremonien sendes nemlig live på Internettet.

300 meter fra Viva Las Vegas Wedding Chapel ligger Graceland Wedding Chapel. Her er kendisser som Jon Bon Jovi blevet gift, og på en forgyldt metalplade i bryllupskapellets receptions fremgår det, at stedet har vundet prisen for »Byens Bedste Elvis 2009.«
Jennifer Battle og Kevin Cavanaugh, der bor i Houston, Texas, har allerede givet hinanden deres »ja« i Vegas.
Det skete, da de for ti år siden, havde sparet penge nok sammen til et Elvis-bryllup og tog køreturen fra Texas til Las Vegas. På vejen brød bilen dog sammen, og parret måtte få den repareret. Reparationen kom imidlertid til at koste dyrt, så da parret nåede til Las Vegas var pengebeholdningen i bund og et Elvis-bryllup derfor ude for rækkevidde. Nødløsningen blev et drive-through-wedding, og Jennifer Battle vendte hjem med sin drømmemand – men uden at have fået sit drømmebryllup: en Elvis-vielse.

Nu, ti år efter det forgæves Elvis-bryllup-forsøg, er Jennifer og Kevin derfor atter kørt til Las Vegas.
Med Hawai-kæder om halsen og hinanden i hænderne står parret i Graceland Wedding Chapel. Snart vil »byens bedste Elvis« vie ægteparret på ny. Han har sunget, danset og blinket til kameraet, der også her foreviger ceremonien, og nu står han foran et lille alter i imiteret egetræ og forretter vielsen:
»Sig efter mig,« lyder det dybt fra den parykklædte præst, »I promise to always love you tender… To never leave you at Heartbreak Hotel… And to never return you to sender..«

Med lysende øjne siger det Elvis-glade par »ja« til hinanden. Får taget bryllupsbilleder med og uden Elvis. Køber en T-shirt i receptionen med påskriften »Married – I did it again«. Og kører fra kapellet i en fem meter lang, hvid Limousine. De er nygifte, smilende og – øjensynligt - lykkelige.

Og bedst af alt: Hele herligheden er klaret på tolv minutter. Bryllupsfabrikken Las Vegas er i topform.