Brugernes 245 tips til Berlin

Berlin scorer ofte højt på must-do listen, når man taler storby-ferie. Mange af Rejseliv.dk’s brugere har oplevet Berlin og deler gavmildt ud af deres tips til byen på Rejseliv.dk.

Der er intet mindre end 245 rejsetips til Berlin, se dem her: rejseliv.dk/tyskland/berlin Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spa i Berlin
Af Yorrick.

Prøv et par timers luksus og afslapning i »Liquidrom Berlin«. Trendy storby-spa, der er smagfuldt indrettet. Hav god tid, medbring en god bog, nyd en frisk salat og en god kop te.

Fire Bar
Af Marie Palle.

Alle i Berlin bør besøge Fire Bar i Krausnickstrasse. Her er tv-pejs, labert østtysk tapet, gamle hyggemøbler – og lækre mojitos til 4,5 €.

Klassisk musik i verdensklasse
Af MortenFOe.

Berlin er kendt for mange ting. Af disse er Berliner Philharmoniker en af de største. Køb en billet hjemmefra for at være sikker på at få en plads til en unik klassisk koncertoplevelse.

Sejlture på Spree fra Treptower
Af Henrik Carlsen.

Det er altid en god idé at tage en sejltur på Spree, og de fleste hopper på bådende inde i den centrale del af Berlin. Vil man opleve en længere tur på Spreee og omgivende søer, er det en god idé at bevæge sig ud til Treptower park. Herfra er der en række afgange med længerevarende ture, helt op til 10 timer. At opleve Berlin fra flodsiden eller søsiden er en helt speciel oplevelse, og der er altid en guide ombord, der fortæller gode historier om det, man passerer.

Saint George’s boghandel
Af thurboplay.

Europas fedeste og mest stemningsfulde boghandel finder man her. Her er alle bøger brugte men i super god stand - og så koster Dostojevskijs klassikere 3 €.

Checkpoint Charlie & museum
Af Johnston81.

Checkpoint Charlie er nok den mest kendte grænseovergang mellem det gamle Øst- og Vestberlin, det i sig selv er jo spændende, men museet der er ved Checkpoint Charlie er virkelig værd at se.

Kartoffelkeller
Af Bimmer.

Kartoffelkeller har mere end 100 retter med kartoffel. Stemningen i kælderen er meget autentisk og tysk. Prisniveauet er absolut rimeligt og udvalget af øl til maden er fint.
Albrechtstrasse 14b, 10117 Berlin.

Fantastiske Berlin
Af Mr. Mo.

Snyd ikke jer selv for Østberlin - nærmere bestemt Kreuzberg, hvor jeg mener, man finder de bedste shoppingmuligheder og et pulserende natteliv. I området omkring Hackescher Markt og Alexanderplatz findes ligeledes et væld af butikker, restauranter og natklubber.

Berlin ist Currywurst!
Af tarifa.

Ingen tur til Berlin er perfekt, hvis jeg ikke har været forbi den legendariske Curry 36 ved U-bahn station Mehringdamm, på hjørnet af Yorckstrasse Berlin-Kreuzberg.

Rigsdagen med restaurant på toppen
Af HCM.

Det er et must i Berlin at besøge Rigsdagen. Og det er en god ide at møde op en halv time før, indgangen åbnes, så undgår man den værste kø.

Overblik over byen
Af Jea.

Tag bus 100, som kører gennem hele indre by og forbi næsten alle seværdighederne - sæt dig op på 1. sal i dobbeltdækkeren og frem til første række, her er nemlig panoramavinduer. Det fine ved denne tur, er, at man herved danner sig et overblik over seværdighederne og kan beslutte, hvilke som er værd at besøge. Det mest fantastiske er, at det koster kun en busbillets pris!

Hotel der overstiger tro og drømme
Af majdorup.

Vi kom ikke til Berlin for hotellets skyld, men endte med at blive så begejstrede for det, at det næsten oversteg selve byen. En kunstner har indrettet de mest eventyrlige værelser, som også har dannet kulisse for flere film. Tag et kig på www.propeller-island.de.

Cocktails på Zu mir oder zu dir
Af lucca1706.

Cocktailbaren »Zu mir oder zu dir« i Lychener Strasse i Prenzlauer Berg laver jordens bedste Mojitos. De skal bare prøves.

Restaurant Monsieur Vuong
Af agr@teol.ku.dk.

Ingen tur til Berlin uden et besøg på restaurant Monsieur Vuong. Fantastisk vietnamesisk mad - den hektiske stemning på restauranten er en del af oplevelsen.
Læs mere: http://www.monsieurvuong.de/

Skøn café
Af Hans Mørkebjerg.

Cafe Solvey er et skønt kagehus, hvor du kan få de bedste kager i hele Berlin. Og så kan du købe lys og læbebalsam med hjem.
Adressen er: Invalidenstrasse 150, 10115 Berlin

Det grønne Berlin
Af JulieB.

Husk, når du er i Berlin at besøge Köpenick med båd eller med s-tog. Smukt, grønt og roligt med landsbystemning.

Spisested
Af herrig45.

Prøv at spise hos Mutter Hoppe. Spisestedet ligger i Nikolaj-Viertel i Berlin mitte en meget hyggelig kælderrestaurent og til rimelige priser. Og maden er god og rigelig (tysk mad)

Hackescher Markt
Af Ibber.

Omkring pladsen findes flere gader med små og spændende butikker, der sælger varer og ting indenfor mange områder. Utroligt interessant at gå i disse gader.