Brug en fiskestang i restauranten

I den japanske restaurantkæde Zauo må du selv fange middagsmaden, så det gælder om at have tålmodighed.

Foto: Flickr.com/Thierry Draus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Restaurantkæden Zauo har 14 restauranter rundt om i Japan, og en ting er fælles for dem alle - her får man frisk fisk. For gæsten fanger dem selv som lystfisker med stang og krog.

Læs også: Klage: "Der er jo fisk i havet!" 

Restauranterne er indrettet, så der er plads til hvad der minder om et stort skib i lokalerne, hvor gæsterne både fisker og spiser. Omkring skibet er anbragt store fisketanke, hvor vandet er klart, oplyst og ikke særlig dybt, så det er bare at udvælge sig en af de seks-syv arter, der svømmer rundt og så lokke en af dem til at bide på.

Når fisken er sikkert på dæk, kommer tjeneren og spørger hvordan man ønsker den tilberedt - grillet, kogt, stegt eller rå. Mange foretrækker rå fisk, fordi man kan være sikker på at den er frisk.

Hvis man selv er i stand til at fange sin middag, får man et afslag i prisen, men det er nu også muligt at bestille en fisk uden at skulle kæmpe med madding og teknik.

Slagskibet i midten af restauranterne kan rumme 40 fiskende og spisende gæster, men er man mindre grupper, er der private lokaler med plads til fire eller seks personer - og de har også adgang til fiske-tanke.

Læs også: Det gør du bare ikke!