Bruce Willis vil have sin egen storlufthavn

Filmstjernen Bruce Willis er også benhård forretningsmand og indehaver af et stort amerikansk skisportsted, og nu skal det have sin egen storlufthavn.

Bruce Willis i den seneste "Die Hard"-film: "Die Hard 4.0". Fold sammen
Læs mere
Foto: Twentieth Century Fox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hårdføre helt fra "Die Hard"-filmene, Bruce Willis, der i "Die Hard II" egenhændigt raserer en lufthavn, går nu den anden vej og har søgt om tilladelse til at opføre sin egen lufthavn, fremgår det af Sunday Times.

Se også: 40 lufthavne med mærkelige, uartige, skræmmende og besynderlige navne

De amerikanske lufthavnsmyndigheder holder i denne uge offentlig høring i anledning af action-skuespillerens planer om en lufthavn ved hans skisportsted i Idaho. Bruce Willis vil gerne have tilladelse til at bygge lige udenfor den lille by Hailey, hvor man kender ham både som iværksætter og hidsig forretningsmand.

Nogle af de lokale har allerede klaget over, at den 54-årige film-stjerne opfører sig som om, han ejer det hele, hvilket han reelt også gjorde indtil for få år siden. Bruce Willis flyttede til den smukt beliggende by for næsten 20 år siden og gav udtryk for, at han bare ønskede at blive behandlet som enhver anden af den lille bys borgere. Herefter begyndte han systematisk at opkøbe restauranter og barer.

Sagsøgt af to bygherrer
Tingene begyndte at gå skævt i slutningen af 1990'erne, da Willis blev sagsøgt af to bygherrer for ubetalte regninger og en barnepige anklagede ham offentligt for at være blevet "groft udnyttet og tyranniseret". Der blev indgået forlig i sagerne.

Siden har Bruce Willis trukket annoncer ud af lokale aviser, der bragte historier om hans virksomheders forsøg på skatteundragelse. Og da antallet af turister til Hailey faldt, og Willis' forretninger blev ramt, lukkede han konsekvent de fleste af dem - idet han dog beholdt en ranch, som han for nylig har besøgt med sin seneste kone, den 31-årige Emma Heming, samt biografen Liberty, hvor "Die Hard"-filmene bliver vist som fast programpunkt.

Bruce Willis' interesse for luftfartsvæsen bekymrer ledelsen i Haileys allerede eksisterende lufthavn, Friedman Memorial, hvor en planlagt udvidelse nu er sat i stå på grund af planerne, hvad lokale har døbt "Willis International Airport".

Hvem skal det være?
Begge lufthavne ønsker at udvidde med 2,5 kilometer lange start- og landingsbaner, der vil gøre det muligt også for store passagerfly at lande og starte. Men de to lufthavne ligger for tæt til at begge kan få lov til at udvidde.

“Myndighederne bliver nødt til at beslutte, hvad der vil være det sikreste. Friedman har flot sikkerhedsstatistik, men ligger lidt klemt i en dal. Willis er en agressiv forhandler og spiller ud med et løfte om masser af jobmuligheder for folk på egnen,” siger en ekspert til Sunday Times.

Det nye lufthavnsanlæg skal betjene skisportstedet Soldier Mountain, der ejes af Bruce Willis, der lægger an til at udkonkurrere det mere mere berømte skisportsted Sun Valley, der ligger 15 kilometer mod nord.