Brændte penge for at blive opdaget

Tysk turist fanget i skilift i 6 timer brændte sine penge for at tiltrække opmærksomhed - det lykkedes.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske skiturist Dominik Podolsky, 22 år, fik søndag en ubehagelig overraskelse i de østrigske alper. Ud på eftermiddagen, kort efter kl. 16, besluttede han at tage stoleliften ned af bjerget, men pludselig stoppede liften.

Se også: 60 reddet fra tysk svævebane

Liften blev stoppet for dagen, og tyskeren var fanget i 10 meters højde. Temperaturen var minus 18 grader i Hochzillertal-resortet i Østrig.

Han havde glemt sin mobiltelefon og hans råb om hjælp blev overdøvet af sne-scootere i det fjerne. "Jeg tænkte på at hoppe ned, men så havde jeg formentlig brækket begge ben og været frosset ihjel," siger han til sitet spiegel.de

Brændt 120 Euros af
Timerne gik, det blev mørkt og endnu koldere. Skituristen gjorde militærtjeneste i et bjergregiment og udnyttede de teknikker til at undgå forfrysninger, som han havde lært der.

Så var det, at han kom i tanke om at brænde papirlommetørklæder, kvitteringer og penge af for at blive opdaget. Lommetørklæderne og kvitteringerne gav ingenting, så han fortsatte med Euro-sedler.

Han havde brændt 100 Euros af og var nået til sin sidste 20-euro seddel. Flammen fra den blev set af en mand på sne-scooter, og en halv time senere var manden reddet ned.

Tyskeren overvejede at sagsøge liftselskabet for ikke at tjekke om liften var tom, men selskabet afviser ansvar. En talsmand siger, at liften ikke er beregnet til at køre ned med, og at turisten har overset flere advarselsskilte og afspærringer for at komme om bord.

Læs også: Vi elsker ski i Østrig