Boston: Baseball, JFK og Sam's bar

Boston er en perfekt introduktion til det charmerende New England på Amerikas østkyst. Byen emmer af historie, har gode shoppemuligheder og er nem at færdes rundt i.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sin ungdom var Boston en af de største og vigtigste byer i Amerika. Flere historiske begivenheder, som førte til USA’s løsrivelse fra England, fandt sted i og omkring denne havneby. Mest kendt er den såkaldte »Boston Tea Party« i 1773, hvor en gruppe kolonister forklædt som indianere sneg sig ombord på tre britiske skibe og hældte lasten af kostbar te i havnen.

Se også: Ny USA-rejserekord i udsigt

Tre år tidligere dræbte britiske soldater fem demonstranter foran regeringsbygningen Old State House, og i det elegante forsamlingshus Faneuil Hall lidt længere nede ad vejen afholdte politikeren og oprørslederen Samuel Adams jævnligt brandtaler om væbnet kamp mod briterne.

Følger man den 4½ km lange gåtur »The Freedom Trail«, der er markeret med en rød streg i fortovet, kommer man automatisk forbi 16 seværdigheder i Boston-området, som alle er forbundet med Uafhængighedskrigen – herunder havnen, Old State House og Faneuil Hall.
Turen afsluttes ved det store Bunker Hill-monument i bydelen Charlestown, hvor det første store slag mellem de amerikanske og britiske styrker fandt sted i 1775.

Boston byder dog på meget mere end et famøst te-party og en blodig frihedskamp. På Newbury Street ligger dyre modebutikker som Valentino og Marc Jacobs side om side med moderne kunstgallerier og velassorterede boghandlere.
Midt i byen kan man slappe af i den store offentlige park, hvor små egern hopper rundt på evig jagt efter gemte nødder. Og for de sportsinteresserede kan Boston mønstre hele fire hold i verdensklasse indenfor amerikansk fodbold, baseball, basketball og ishockey.

Næste: 6 tips om Boston