Bold og kys i Liverpool

Foldbold, shopping og masser af romantik. Her er opskriften på en succesfuld miniferie i England.

Foto: Humøret var højt da Maria og kæresten indtog pladserne på Liverpool FC's legendariske hjemmebane, Anfield Road. Maria Lundsby Krüger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Min kærestes 30-års fødselsdag nærmede sig. Men hvad pokker skulle jeg give ham på denne helt særlige dag? Det er jo et klassisk spørgsmål: Hvad giver man til manden, der har alt?

Se også: Guide til fodboldferie i Spanien

En oplevelse naturligvis! En rejse. Og hvilken rejse kunne være bedre, end den der involverer øl, fodbold, shopping, hårrejsende spænding og afslapning på bare et par dage? Det hele finder man i engelske Liverpool, vidste jeg. Men hvordan kommer man egentlig til at se en kamp på Anfield?

Først forsøgte jeg hos www.travelsense.dk, som er kendt for at arrangere ture til alskens sport verden over. Det smarte ved Travel Sense er, at du kan booke både med og uden flybillet. Men det var dyrt, synes jeg. Derfor googlede jeg i stedet løs og fandt det, jeg søgte hos www.travel2football.dk. Her kunne jeg se Liverpool mod Aston Villa for 1.950 kr. per person. Uden flybillet. I turen var inkluderet to nætter på et tre-stjernet hotel i centrum af Liverpool og billetter til kampen.

Billetter
Det skal nævnes, at opgør med Arsenal, Manchester United, Manchester City og Chelsea er noget dyrere, end kampene mod de lidt mindre hold. Billetter til topopgørene er bare i høj kurs, og det er ikke til at komme udenom, med mindre man har sæsonkort. Derfor: shop rundt, indtil du finder de billigste billetter. Det kan betale sig at vente, til kampen nærmer sig. Jeg købte mine billetter tre uger før tid og sparede 500 kr., fordi prisen faldt.

Der er ingen direkte flyrute fra København  til Beatles-byen, så du skal lave en mellemlanding undervejs. Eksempelvis i Amsterdam, hvis du rejser med KLM. Det fordyrer naturligvis billetten. Men heldigvis ligger en anden fodboldby, Manchester, blot en times togtur fra Liverpool, og der er masser af direkte lavprisfly til Manchester. Jeg ilede ind på www.flybillet.dk, hvor der var flere muligheder til omkring 1.100 kr. per person. Da vi var landet i Manchester, fandt vi hurtigt togstationen, som ligger i forbindelse med lufthavnen. Den søde informationsmedarbejder fortalte, at vi kunne spare 50 pct. ved at købe en returbillet. Og rigtigt nok. Vi slap med 500 kr. for to personer tur/retur mellem Manchester og Liverpool, og togene kører flere gange i timen.

Hotellet
Vi ankom til Limestreeet Station og hoppede desværre bare ind i en taxa mod Hotel Premier Inn. Vi nåede næsten ikke at sætte os i taxaen, før vi var fremme. Fire minutter tog det – og kostede 40 kr. Hotellet var lækkert, og priserne i baren helt nede på 30 kr. for en pint og 15 kr. for et bæger Ben & Jerry is. Og allervigtigst: Hotellet lå blot en venstredrejning og en højredrejning fra hovedgaden, Church Street, med alle de lækre forretninger, pubber og stormagasiner.

Byferie
Vi begyndte vores første dag i byen med at bruge halvanden time i klubbens officielle fanshop på Williamson Square, fem minutter fra vores hotel. Så smuttede vi på puben, The Beehive for at få vores første pint og et rigtig engelsk måltid bestående af en bagt kartoffel med bacon og en cheese burger.
Til middag spurgte vi i hotelreceptionen efter indisk mad og fik anbefalet Spice Lounge ved Albert Dock. Vidunderlig vin, mad og tilbehør for 500 kr. for to personer. Albert Dock er et helt nyt område ved havnen, der er blevet shinet op med eksklusive restauranter, natklubber og forretninger. Desuden ligger Beatles-museet her. Gåturen på 10 minutter fra hotellet er det hele værd. Albert Dock skal ses.

Dag 2:

Shopping!
Debenhams, Warehouse, Ben Sherman, LK Bennet, All Saints, Next, Dorothy Perkins, New, Armani og Lacoste. Shoppingkvarteret omkring Church Street og Whitechapel har alt. Frokost musthave: Pret A Manger. Fantastisk koncept, der findes i alle større engelske byer. Salater, wraps, sandwich, frugtsalat, brownies, cookies. Oven i købet i den lækreste kvalitet og til meget billige priser.

Kampen
Køreturen med taxa til Anfield Road tog syv minutter og kostede 50 kr. Læg endelig mærke til, hvor du fanger en taxa bagefter, for det kan blive kaotisk. Vores billetter gav os pladser på Main Stand, den ene langside. Vi sad til højre for midten og tæt på Liverpools uforlignelige fantribune, The Kop, så vi kunne synge med på alle sangene. Stemningen var hårrejsende intens. Man må hverken ryge eller drikke på tribunen under kampen, og de fleste når desværre slet ikke at købe noget i pausen på grund af lange køer.
På grund af Liverpools dumme 1-3 nederlag listede vi ud fra stadion med fire minutter igen og fandt en taxa.

Se også: Derfor skal du rejse til Rio