Børnenes eventyrlige Fyn

Familieguide: 15 sjove oplevelser og spændende aktiviteter på eventyrlige Fyn

På hestevognstur i Den Fynske Landsby. Fold sammen
Læs mere
Foto: VisitDenmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1 Sejl med pirater
Skibet er gammel, rigtig gammelt. Et træsejlskib, der hedder »Castor«, og der er pirater om bord. De inviterer hver fredag og lørdag i sommeren børn og voksne med ud på togt for at finde den sunkne skat. Undervejs bliver der fortalt skrøner fra de syv verdenshave, serveret »rom« og »beskøjter« og holdt konkurrencer.
Hvor: Havnen i Bogense
Info: nordfynsturist.dk

2 Leg selv eventyret
Eventyrdigterens lille, gule barndomshjem er som museum ganske vist hovedattraktionen, men de mindste synes nabohuset »Fyrtøjet«, hvor H.C. Andersens eventyr bliver virkelige, er mere spændende. Her kan de klæde sig ud, høre eventyr og boltre sig i eventyrlige kulisser.
Hvor: Hans Jensens Stræde 21, Odense
Info: fyrtoejet.com

3 Cykel på skinner
Det er en helt speciel cykel. Den har plads til en hel familie, og den kører på skinner. Lej en skinnecykel og tag på den anderledes udflugt på den nu nedlagte jernbane mellem stationen i Tommerup og Assens – en strækning på 30 km.
Hvor: Der er udlejning i både Tommerup, Glamsbjerg og Assens.
Info: lilleskov.dk

4 Masser legetøj
Det er dansk og udenlandsk legetøj, der fortæller om børnekulturen gennem de sidste 125 år, der er samlet i Danmarks Legetøjsmuseum. I år er der kommet fire nye samlinger til museet. Bl.a. en udstilling med små som store købmandsbutikker fra perioden 1940-1980.
Hvor: Valdemars Slot, Troense.
Info: legetoejsmuseet.dk

5 Kravl og kryb
Man skal ikke være bange for krybende og kravlende dyr – for Terrariet i Vissenbjerg er et stort krible-krable. Her er Skandinaviens største samling af krybdyr, padder, skorpioner, edderkopper, insekter osv. Fra verdens måske længste slangeart, netpytonen, til små fire cm. lange grønne giftfrøer.
Hvor: Kirkehelle 5, Vissenbjerg
Info: terrariet.dk

6 Levende historie
Her er historien levende. Der er mennesker i bindingsværkshusene i Den Fynske Landsby, og de lever, arbejder og er klædt, som man gjorde i 1800-tallet i de blomstrende haver, i værkstederne og på marken blandt husdyrene.
Hvor: Sejerskovvej 20, Odense.
Info: museum.odense.dk

7 I røg og damp
Der fløjtes behørigt til afgang inden toget under røg og damp tøffer ud fra stationerne på jernbaneruten mellem Fåborg og Korint. Turen tager en halv time, og i juli og ind i august køres turen to gange hver torsdag og søndag.
Hvor: Stationerne i Fåborg og Korint
Info: sfvj.dk

8 Farlige rovdyr
Der er nogle, der jager, og nogle bliver jaget. I sandhed en drabelig udstilling, som det naturhistoriske museum Naturama har fået fra Natural History Museum i London og viser her i sommer. Mød rovdyrene, hvis du tør. F.eks. en fem meter lang hvidhaj og en edderkop på to meter - og de kan bevæge sig.
Hvor: Dronningemaen 30, Svendborg
Info: naturama.dk

9 Fut -fut- futtog
Der er tog i alle størrelser på Danmarks Jernbanemuseum. Fra duplo-tog og modeltog til minitog, man selv an sidde i, og de rigtige store tog. Man kan selv sidde i lokomotivførerens stol eller kikke ind i den gamle blå Wagon-Lits spisevogn, og ind imellem kører veterantoget uden for museet.
Hvor: Dannebrogsgade 24, Odense
Info: jernbanemuseum.dk

10 Bliv helt væk
Det er let at blive væk i labyrinterne i Egeskovs park. Men man kan også opleve det hele lidt fra oven på tur i trætoppene, eller lege i verdens største Kompan legeplads. De modige kan besøge Dracula i den mørke krybt, og de fartglade kan kikke på fly, biler og motorcykler i veteranmuseet.
Hvor: Egeskov Gade 18, Kværndrup
Info: egeskov.dk

11 Den store abedyst
Hvem er størst om bagen? Mor eller svinehaleaben? Og hvem er stærkest? Lillebror, far eller chimpansen? Der kræves humør, nysgerrighed og sammenhold for at klare Odense Zoos nye familiedyst. Og så kan man også lige kikke forbi søkøerne eller søløveungerne, der blev født i juni.
Hvor: Sdr. Boulevard 306, Odense
Info: odensezoo.dk

12 Nattergalen
»I Kina ved du jo nok, at kejseren er kineser, og alle omkring ham er kinesere. Det er nu mange år siden, men just derfor er det værd at høre historisen, for man glemmer den ...«  Historien om »Nattergalen« og kejseren af Kina er årets H.C. Andersens forestilling på friluftscenen i Den Fynske Landsby. 70 børn synger, danser og spiller hver dag fra 21. juli til 14. august kl. 16.
Hvor: Sejerskovvej 20, Odense
Info: hcandersenfestspil.dk

13 Lev i jernalderen
I skoleferien lever Jernalderlandsbyen. Her er levende værksteder, og man kan gå på opdagelse i de rekonstruerede huse fra Fyn og Jylland, og kikke nærmere på sovesteder, husgeråd og redskaber. Der er lukket i weekenden, men ellers er der liv i jernalderlandsbyen mellem kl. 10 og 16.
Hvor: Store Klaus 40, Næsby
Info:  jernalderlandsbyen.dk

14 Sejl på åen
Den snor sig gennem byen - Odense Å. Og man kan sejle på åen. Enten i lejede robåde eller vandcykler, eller købe billet til udflugtsbåden, og samtidig tage en tur i Zoo. Båden sejler hver time mellem kl. 10 og 17 fra Munke Mose via Zoo - hvor den lægger til midt i haven, så man undgår kø ved indgangen - til Fruens Bøge.
Hvor: Filosofgangen 28, Odense
Info: aafart.dk

15 Klap en fisk
Man kan røre ved en fisk og være med i en krabbefanger-konkurrence i Fjord&Bælt – og se, høre, føle, lugte og smage den verden der er under havoverfladen i Danmark. Men det sjoveste er når marsvinene og sælerne bliver fodret og trænet.
Hvor: Margrethes Plads 1, Kerteminde
Info: fjord-baelt.dk