Børnene får solcreme på

Børnefamilierne har lært at bruge solcreme, mens det kniber med at huske solhattene og siestaen.

Børn og børnefamilier er gode til at huske solcremen. Det er de to andre S'er, det kniber med: solhatten og siestaen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske sommersol sørger i øjeblikket selv for solbeskyttelsen, og regnvejr og skyer får ekstra mange til at søge sydpå til en mere stabil, men samtidig stærkere sol.

Læs også: Sådan bliver hele familien ferieglad

Derfor er der god grund til at gentage Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens solråd med de tre S'er: 
Husk solcreme, solhatten og siestaen.

For ganske vist har danskerne taget det første S til sig, især børnefamilierne, viser en undersøgelse, som FDM travel har foretaget.

Stort set alle børnefamilier sørger for at få smurt både børnene og sig selv ind i solcreme, mens det er knap så mange i familier uden hjemmeboende børn, der lige husker solbeskyttelsen.

Men de næste S'er kniber det derimod mere med, og det er dem, man især bør huske, når man holder sommerferie i Sydeuropa eller i troperne.

Kun 44 pct. af børnene får en hat på i solen, og lidt færre, 42 pct., bliver holdt væk fra solen midt på dagen, viser undersøgelsen.

”For at undgå solskoldninger er det vigtigt at bruge solrådene i kombination. UV-strålingen fra solen er højest mellem kl. 12 og 15, og det bedste solråd er derfor at holde siesta og søge skygge midt på dagen. Når man er ude i solen, er det en god idé at tage en bredskygget hat på hovedet, og tøj, der dækker kroppens udsatte steder, og så smøre sig ind i rigeligt med solcreme, hvor tøjet ikke dækker”, siger Anja Philip, projektchef i Kræftens Bekæmpelses og TrygFondens Solkampagne.
 
Læs også: Farlig medicin i solen