Bøde for bare maver i byen

Palma de Mallorca vil straffe turister, der går rundt i byen i bade- og næsten intet tøj, med bøder.

Foto: Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu har de fået nok, de lokale i Palma de Mallorca. Nok af at se på halvnøgne mennesker i byen.

Badetøj hører til på strande og omkring swimmingpools og ikke i byens gader. Fra næste sommer skal der gives bøder på mellem 100 og 200 euro (750 til 1.500 kr.), hvis mændene går rundt i shorts og bar mave i gaderne, og kvinderne ikke har en bluse over BH-toppen.

Se også: Bøde for badetøj i Barcelona

Forbuddet gælder også det "næsten-nøgen tøj" - som de hæklede bluse-overdele, der har så store huller, at de minder om fiskegarn - der i sommer har været mode især i Platja de Palma (Playa de Palma), turistområdet øst for Palma nær lufthavnen.

Bystyret i Palma har fremlagt disse regler om pli i en ny bekendtgørelse, som forventes at blive endelig vedtaget først i december og være gældende fra den kommende sæson.

Dermed følger Palma andre badebyer, som allerede har indført lignende regler. For eksempel Barcelona og badebyerne syd for på Costa Dorada.

Bystyret i Palma vil samtidig stramme reglerne over for graffiti, så der nu kan straffes med bøder mellem 200 og 400 euro, og hvis graffitien er udført på monumenter og fredede bygninger, kan der straffes hårdere med bøder mellem 400 og 600 euro. Samtidig slås det fast, at hvis graffitien er begået af unge, vil forældre eller værge holdes ansvarlig.

Se også: Skandinaver er mere blufærdige