Bøde for badetøj i Barcelona

Ingen bikinier eller bare mandemaver uden for bystrandene. I Barcelonas gader straffes manglende påklædning nu med bøde

Bogatell strand i Barcelona. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tony Albir
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste uge vedtog bystyret i Barcelona, at det skal være slut med "nøgenhed eller det der ligner på offentlige steder".

Læs også: Ti strande kendt fra film

Og byens politikere mener det alvorligt og har sat klækkelige bødetakster på overtrædelser af forbudet - og følger dermed den kurs, som myndighederne efterhånden har følt nødvendig at lægge i mange byer omkring Middelhavet.

"Glemmer" man at tage tøj på og går fra bystrandene langs den ni kilometer kyststrækning, der blev anlagt i 1992, og går ind i Barcelonas gader i bikini eller bar mave og badebukser, risikerer man en bøde på op til to tusinde kroner.

Der kan nu også gives bøder til nudister, som ikke holder deres nøgenhed tilbystrandenes etablerede nudistafdeling. Krydser de grænsen i bar figur, kan de straffes med bøder op mod 4.000 kr. skriver Verdens Gang.

Bystranden Platja de la Barcelonetta er den mest populære af de mange bystrande i Barcelona, og den ligger nær den gamle bydel, hvor man gennem de sidste sæsoner har oplevet flere og flere turister i alt for let påklædning.

Allerede sidste år blev der sat skilte op, som informerer om, at badetøj uden for straden frabedes. Men nu er myndighederne altså gået et skridt længere i håb om, at man man få turisterne til at opføre sig, så både de og de fastboende kan "leve sammen".
 
Læs også: Skandinaver er mere blufærdige