Bo midt i et kæmpe vandland

Aqua Blu i Sharm El Sheikh er et sandt badeparadis for alle uanset alder, kulturel baggrund eller nationalitet.

Max på 11 år i fuld fart ned ad en af vandrutschebanerne på Aqua Blu-resortet i Sharm El Sheikh, der er en del af Star Tours »Splash«-koncept. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ninne Hofmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Splash! Efter sekunders uafbrudt skrigen, lukker jeg munden og ender med et plask i bassinet.

Læs også: Egypten helt uden hajer

»Var det ikke bare sjovt mor?« spørger Max på 11 år, der er landet lige før mig, og derfor har set min alt andet end sublime landing, hvor jeg nu febrilsk retter på hår og make-up, imens vandet svier i min næse.

Jeg glæder mig over, at jeg har iført mig badedragt, efter at have set flere kvinder lave en »Janet Jackson«, når bikinitoppen ikke overlever mødet med vandoverfladen, og de derfor til tilskuernes begejstring popper op som den skumfødte Venus.
»Jo, skat, men nu prøver vi »Afløbet«

Vi tager derfor en dobbelt badering, som jeg bærer de 84 trin op til toppen af trappetårnet. Jeg når lige at nyde udsigten og vinke ned til Mira på 13 år, der tager en slapper i solen, inden turen går i gennem røret, rundt og rundt i tragten, hvor vand spuler os i hovedet, inden vi lander i bassinet i fin stil.

Hotel for vandhunde
Vi er i Egypten i Sharm El Sheikh, hvor vi bor på Aqua Blu, der er et Star Tour »Splash hotel«. Star Tour har et udvalg af flere hoteller i denne kategori, der alle tilbyder et særligt udbud af våde lyksaligheder, og her bor vi midt i et vandland. Det er en noget speciel oplevelse, da stedet er kæmpe stort med 32 rutsjebaner, flere pools og hotelbygninger.

Arkitekten har i et anfald af momentan vanvid frisket stedet op med spir og løgkupler på tagene, sortbrogede malkekøer og elefanter på græsset, tegneseriefigurer som Anders And, Shrek og Tom uden Jerry, og som genistregen anlagt en kanal med gondoler omgivet af hytter på pæle i stillehavsstil. Det er mere spøjst end smukt.

Vores værelse er stort, men lidt slidt med to enkeltsenge og en solid køjeseng. Køleskabet bliver dagligt fyldt med drikkevand, for i Egypten trives spændende bakteriefloraer, og håndsprit har overtaget mobilens plads i lommen, som trofast følgesvend. På trods af alle forholdsregler undgår Mira og jeg ikke et par dage med »Cairo Quickstep« eller »Faraos Hævn«, som maveonde kaldes her.

Russere eller ej?
Således friske igen, vil Max gerne prøve familierutsjebanen, så Mira og jeg slæber med eder og forbandelser den store og meget tunge redningsflåde op af trapperne, imens Max begejstret tripper ved siden af.

Turen ned er sjov, og vi tipper ikke rundt, som det ellers sker for flere af de russiske familier, der sidder fem i en flåde. Og russere er her rigtig mange af. Så mange, at egypterne automatisk taler russisk til os. Da jeg siger, at vi er fra Danmark, lyder svaret: »Ja, men I er da født i Rusland. I ligner i hvert fald russere!«

Behøver jeg nævne, at vi ikke købte noget i den butik...

Vi har all inclusive og får frokost, hvor der i dag er burger, pizza og retter af ubestemmelig herkomst. Maden er god nok, men lidt kedelig i længden og består primært af mystiske gryderetter, flotte desserter og kager, der desværre ser bedre ud end de smager. Den ene aften er der egyptisk tema, og her er køkkenet på hjemmebane og maden er lækker, varieret og meget velsmagende.

Hotellet har flere restauranter, barer og diskoteker, og det er også muligt at deltage i forskellige aktiviteter som vandgymnastik, fodbold og volleyball. Det orker vi dog ikke, da de mange trappetrin har sat sig i balderne og læggene, så vi slapper af foran TV’et, hvor der udover russiske kanaler også er tyske og en filmkanal med engelsk tale.

Tørklæde og badering
Vandlandet er ikke kun for familier. Vi ser flere par uden børn og oplever voksne mænd, der trodser livredderens fløjte og nægter at aflevere baderingen til børnene i køen, men spurter af sted for at få en tur mere.

Muslimske piger i burkini har det fantastisk, imens de holder styr på både tørklæde og badering, og på den store farvestrålende vandlegeplads morer de mindste sig herligt. Der er liggestole ogparasoller overalt, så man kan hvile mellem strabadserne.

Stranden ligger tæt på hotellet, og der går en gratis bus, hvis man ikke magter turen i varmen. Det Røde Hav er krystalklart, og vi ser mange fisk. Jeg bemærker, at alle har badesko på og vover mig derfor kun et par meter ud fra trappen, hvor børnene bliver, da Max ser søpindsvin og ikke vil have spiddet fødderne.

Her på stranden har vores hotel en bar, hvor vi kan få gratis drikkevarer. Vi blunder i solen, mens der konstant tales russisk til os med tilbud om massage, vandsport, hårfletninger og henna-tatoveringer. Til sidst får jeg nærmest solstik af irritation, og i afskedssalut råber jeg til den måbende sælger: »Vi ses i Moskva

Læs også: På eventyr i Egypten