Blod og gynækologbøjler

Tjenere i sygeplejeuniform og en middag, der serveres på et operationsbord og skal spises med skalpel. Velkommen til restaurant Hospitalis i Letlands hovedstad Riga.

Der er tænkt på detaljerne på restaurant Hospitalis. Helt ned til udsmykningen, som består af forskelligt kirurgisk udstyr, og lyset, som kommer fra en lampe, der hører til på en operationsstue. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gitte Holtze
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Middag iført spændetrøje, morbide retter, der skal indtages med skalpel og pincet og en udsmykning, der går fra gynækologiske bøjler til dropstativer og udstillinger af røntgenbilleder. Var det noget?

Læs også: Penis på menuen

Restaurant Hospitalis i Letlands hovedstad Riga opererer med et usædvanligt gennemført tema til de, der gerne vil have lidt mere ud af et restaurantbesøg end bare maden.

Temaet ligger i navnet, scenen er sat på hospitalet, og med ejerne værende læger er der dømt sygehus over hele linjen. Fra de kvindelige tjenere i baldekorte sygeplejeuniformer til maden, der minder livagtigt meget om forskellige massakrerede menneskedele.

Menukortet er skrevet på latin og til flere af retterne får man udleveret operationshandsker, ligesom rødvinssaucen kommer i en injektionssprøjte. Bestikket er naturligvis pincetter, sakse og andre kirurgiske værktøjer, og hele molevitten indtages ved borde, der enten skal forestille bårer, operationsborde eller bare lægens briks, komplet med gynækologiske bøjler.

Spændetrøje
Underholdningen står "patienterne", som fra tid til anden trilles iført spændetrøje ind i restauranten. Og vil man for alvor leve sig ind i hospitalssituationen kan man få lov selv at hoppe i en spændetrøje og - forsøge at - spise iført en sådan. Bagefter kan passende finde op i baren og fylde sig med diverse shots, serveret i reagansglas og målebægre.

Inden man lader sig udskrive og forlader stedet, kan man som minde om "indlæggelsen" købe sig en blodig souvenir i form af f.eks. en (marcipan)finger, komplet med blodigt gazebind og blå mærker.

Velbekomme.