Bland-selv-kultur

Den årlige Malmøfestival, som startede i går og varer en uge, markedsføres som kulturens svar på bland-selv-slik. Her er noget til alle, uanset hvad man foretrækker at putte i posen.

Kom til krebsegilde på Stortorget i Malmö. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På samme måde markedsfører den årlige Malmø-festival sig som kulturens svar på de populære slikblandinger i håbet om at lokke os danskere en tur over broen til vores naboland.

Og der er da også godbidder for enhver smag på festivalen, der begynder fredag 14. august og varer en hel uge. Fra electropop-koncerter over mad til børneunderholdning – og det hele er gratis.

Kridt danseskoene

Malmøfestivalen, der har 30 års-fødselsdag i år, har gennem alle årene haft stor fokus på musikken med en række koncerter og andre musik-arrangementer.

Også i år hylder man både den svenske og udenlandske musikscene, og man kan godt begynde at kridte danseskoene allerede nu.

Et af festivalens hovednavne er franske Yelle, der indtager Malmø med energisk, franske electro-pop, og gypsy-punk-bandet Golgol Bodello, der flere gange har optrådt på Roskilde Festival, gæster også festivalen med deres energiske musik.

Er man mere til traditionel rock, kigger californiske Rival Sons forbi – de sammelignes ofte med bands som Deep Purple og The Doors. På festivalen kan man også høre blandt andet jazz, blues og heavy metal.

Flyveturen i vindtunnellen her skal du nok tage, INDEN du får spist for mange krebs. Fold sammen
Læs mere

Børnenes festival

Festivalprogrammet byder på en række spændende indslag for børnefamilierne. De foregår i »Barnlandet«.

Her inviterer blandt andre klovneselskabet Red the Nosepaper indenfor til magi, ballondyr og ansigtsmaling. I »Barnlandet« kan man desuden deltage i forskellige aktiviteter som »Cool Minds Missions«, der gennem lærerig leg udforsker verden. Her kan man både tage på opdagelse med mikroskop og lære om solenergi.

Og festligt bliver det med garanti lørdag 15. august, hvor alle børn – og deres forældre – inviteres til at gå med i det store optog »Karneval!«, hvor dansegruppen Vai! Dance and Art svinger hofterne til seje danserytmer.

Inden optoget er der mulige for at lære de rigtige samba-moves og lave sit eget karvevalsudstyr.

For madglade økotyper

Malmø er lige i hælene på København, når det kommer til kreativ gastronomi. En række af Sveriges bedste spisesteder ligger her i byen.

Under festivalen åbner et væld af de lokale iværksættere, restauranter, caféer og andre af byens steder dørene for offentligheden.

Og for økotyperne er der madinitiativet »Rude Food«, der er Sveriges første »food waste catering service and restaurant«. I løbet af hele festivalen serverer de morgenmad lavet af overskydende mad fra byen.

Info: malmofestivalen.se