Billig ferie? Så vælg Polen!

Polen, Ungarn og Kroatien er de billigste lande i Europa at holde ferien i, mens Norge, Schweiz og Danmark er de dyreste.

Foto: Iris

Vi ved det godt. Vi har hørt det før - og nu får vi det at vide igen: Danmark er et dyrt land.

Læs også: Geneve er dyreste turistby

Denne gang er det den tyske bankorganisation, Bundesverband Deutscher Banken, BdB, som står bag en undersøgelse, der præsenterer Danmark i toppen af listen over omkostninger ved et ferieophold i de forskellige lande.

Undersøgelsen går ud fra et EU-gennemsnit på indeks 100, hvor Tyskland ligger på 102, mens Danmark kommer ud med et indeks på 142. Dyrere end Danmark er imidlertid både  Schweiz og Norge, skriver tic.travel.

Om undersøgelsen siger kommunikationschef i VisitDenmark, Mette Dahl-Jensen til rejse-sitet:

"Det er trist hver gang, vi oplever analyser med dette resultat, men der er ikke meget, vi kan gøre ved prisniveauet. Til gengæld kræver det, at vi sætter yderligere skub i vores markedsføring i Tyskland".

Billigst i forhold til EU-gennemsnitsindekset på 100 er Polen med et indeks på bare 58. Herefter følger Ungarn med 62, Kroatien  71, Grækenland 93 og Spanien 96.

Tæt på det europæiske gennemsnit ligger Tyskland med et indeks på 102, Italien 105, Østrig 106 og Frankrig med 109.

Væsentlig højere ferieomkostninger er der i Finland med et indeks på 124, Danmark 142 og Schweiz 158.

Og lige så meget under det europæiske prisgennemsnit Polen er, lige så meget over gennemsnittet topper Norge med et indeks på 159.

Se også: Guide til 3 polske perler