Bikinier er stadig velkomne i Egypten

Islamistiske grupper i den nyvalgte egyptiske regering vil ikke ændre politik over for landets turister.

"Der bliver ingen ændringer. Intet vil påvirke strandturismen. Vi vil tvært imod udbygge kapaciteten og udbuddet til turisterne ved vores strande," siger turistminister Hisham Zaazou til nyhedsbureauet Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Hvordan vil det gå? Vil der fortsat være turisme ved de egyptiske strande, eller vil bikinier blive bandlyst?

Læs også: Egypterne drømmer om at få turisterne tilbage

Der har været usikkerhed om Egyptens turisme efter Det Muslimske Broderskab og andre islamistiske grupper kom til magten ved valget efter oprøret for 19 måneder siden.

Politikere fra broderskabet har hidtil undgået at svare på spørgsmål om fremtiden for feriesteder som Sharm el Sheikh ved Rødehavet.
Men forleden talte turistminister Hisham Zaazou rent ud: 

"Der bliver ingen ændringer. Intet vil påvirke strandturismen. Vi vil tvært imod udbygge kapaciteten og udbuddet til turisterne ved vores strande," siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Syv ud af ti er badeturister
Selv om Egypten er verdensberømt for Pyramiderne og Kongernes Dal,  er det især strandene langs Rødehavet, der har tiltrukket de vestlige turister.

"Alle er klar over, at strandturismen udgør 70 pct. af turismen i Egypten, og sådan vil det fortsat være," fastslår Hisham Zaazou.

Inden oprøret tegnede turismen sig for 10 pct. at landets økonomi. 

I år forventes omkring 12 millioner turister at besøge Egypten. Det  tal forventes at stige til 15 millioner næste år og regeringen håber, at inden 2020 er antallet fordobles til 30 millioner turister.

Se også: Bøde for badetøj i Barcelona