Besøg stjernernes yndlingssteder: Sådan får du det ultimative døgn i Hollywood

Der er mange muligheder, hvis man vil have lidt stjernestøv på sig under sit besøg i Los Angeles. Her guider Tina Jøhnk Christensen, som har boet i byen i mange år, til nogle af de bedste steder at se Hollywood-stjerner.

Den aktuelle film »Once Upon a Time in ... Hollywood« med blandt andet Brad Pitt (billedet) i en af hovedrollerne sætter fokus på hele verdens filmby - på godt og ondt. I den anledning har den Los Angeles-baserede journalist Tina Jøhnk Christensen lavet en guide om, hvordan man selv kan opleve de steder, som stjernerne foretrækker i Hollywood og omegn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: LUIS CORTES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Start dagen med morgenmad på Cavatina Restaurant på Sunset Marquis, der er kendt som værende det mest populære tilhørssted blandt musikere i Los Angeles. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Sunset Marquis.
Sunset Marquis

Start dagen med morgenmad på Cavatina Restaurant på Sunset Marquis, der er kendt som værende det mest populære tilhørssted blandt musikere i Los Angeles. Det er også et populært sted for danske filmfolk, når de vender næsen mod Hollywood i forbindelse med Oscar-nomineringer. I 2016 holdt Nordisk Film en stor fest ved poolen, hvor den danske gruppe The Raveonettes spillede for at fejre de Oscar-nominerede danske film »Krigen« og »The Look of Silence«. Det var en ret civiliseret fest, men der har tilsyneladende også været mange mere skandaløse fester på hotellet. Det siges, at David Lee Roth har holdt en livlig »kokainfest« på sit hotelværelse, og at sangerinden Cindy Lauper satte kulør på pigerne i gruppen The Bangles' hår på stedet. Dave Gahan fra Depeche Mode skulle have klaget over Whitney Houstons uendelige sangøvelser under et hotelophold.

Der er flere gode grunde til, at musikerne flokkes til Sunset Marquis, der ligger tæt på mange spillesteder som The Viper Room og Roxy på Sunset Boulevard. De har generelt også gode arbejdsforhold på hotellet, hvor de har adgang til NightBird Recording Studios i kælderen. Her har både Justin Timberlake, Madonna, Red Hot Chili Peppers og Elton John indspillet musik, og flere musikere foretrækker at give interview her. Som Charlie Puth, der underholdt pressen med musikalske indslag under sin pressekonference på hotellet.

1200 Alta Loma Rd., West Hollywood, CA 90069, (310) 657-1333, www.sunsetmarquis.com

Populære Runyon Canyon Park. Foto: Robyn Beck / AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck.
Runyon Canyon

Angelenos elskere at hike. Runyon Canyon, der er en mindre park cirka ti minutters gåtur fra Hollywood Boulevard og Grauman's Chinese Theatre, er en af Los Angeles' mest populære vandredestinationer og er kendt som et hotspot for berømtheder, der dyrker motion og lufter hunde. Et populært stop er bænken ved »Inspiration Point«, hvor der er udsigt over det lokale Hollywood og downtown Los Angeles. Man kan ligefrem se Stillehavet mod vest på en klar dag. Man skal nok undgå weekender, hvor der kan være lidt overrendt, og er man i Los Angeles om sommeren, anbefales det at tage turen om formiddagen, inden det bliver for varmt. En rundtur, der går fra indgangen ved Fuller Avenue til Mulholland Drive og tilbage igen er på ca. fem km lang, så man kan tage turen på omkring en time og vil være godt sulten til frokostpausen. Husk vand og evt. en kasket til skygge mod den stærke sol.

Runyon Canyon Park, 2000 N. Fuller Avenue, Los Angeles, CA 90046, www.runyoncanyonhike.com

Ole Henriksens spa ligger i Sunset Plaza i Hollywood. Her er nogle af de største berømtheder blevet behandlet gennem årene. Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK.
Sunset Plaza

Sunset Plaza ligger på den berømte Sunset Boulevard mellem La Cienega og San Vicente Boulevarderne og har chic boutiques, cafeer og restauranter at byde på. Du kan blandt andet finde det danske mærke Sand her, selv om du som kvinde vil blive skuffet over, at de kun har sæsonens mandekollektion til salg. Man kan også finde mærker som Armani, Hugo Boss, Wildfox og Zadig & Voltaire. Desuden har Ole Henriksens spa også adresse her, og den kan du finde, hvis du bevæger dig ned på den tilhørende parkeringsplads bag bygningerne. Det var bevidst, at Ole Henriksen placerede sin spa lidt diskret, så alle hans berømte kunder kunne ankomme og forlade stedet uden at blive set.

8622 W. Sunset Boulevard, West Hollywood, CA 90069, (310) 652-2622, www.sunsetplaza.com

Skuespiller Cate Blanchett fotograferet ved Four Seasons Hotel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Tina Jøhnk Christensen.
Culina, Four Seasons Hotel

The Four Seasons Hotel på Doheny Dr. er kendt som et favoritsted for Hollywoods A-list-stjerner. Det gælder ikke bare under den såkaldte »award season«, hvor mange berømtheder overnatter på hotellet inden deres store Golden Globe- eller Oscar-aften – ligesom Susanne Bier har gjort det flere gange. Det gælder også for hverdagen i Hollywood, hvor der afholdes mange pressemøder på hotellet, og hvor stjernerne kan føle sig trygge og hjemme på det fornemme hotel, og man derfor næsten med sikkerhed kan spotte en stjerne til frokostmøde på restaurant Culina. Det er blandt andet her Hustlers Larry Flynt er stamkunde og derfor har en salat opkaldt efter sig på menuen.

300 S Doheny Dr., Los Angeles, CA 90048, (310) 273-2222, www.fourseasons.com/losangeles

Rodeoderm

Det kan være svært at leve op til skønhedsidealerne i Hollywood, og hvis du vil følge med trenden, kan du tage et smut forbi Rodeo Drive og besøge Dr. Ron Moy, der anses for at være en af byens bedste plastikkirurger. Hvis man ikke vil have store indgreb, kan man nøjes med at få lidt fillers og botox til at gøre sig rynkefri og klar til aftenens glamourøse begivenheder – eller man kan få fjernet de pigmentpletter, som den stærke californiske sol kan være med til at forårsage. De har også en ny behandlingsform, hvor man mindsker rynker og forbedrer hudens struktur med en »erbium laser«. Husk at man måske ikke ser allerbedst ud lige efter en behandling, og at en kasket og solbriller kan være handy.

421 N. Rodeo Dr., Beverly Hills, CA 90210, (310) 274-5372, www.rodeoderm.com

Det koster 25 cent at køre en tur med Angels Flight, og der er stadig tale om de oprindelige vogne fra 1901. Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK.
Angels Flight

I musicalen »La La Land« ses Emma Stone og Ryan Gosling danse rundt i en magisk udgave af Los Angeles. Parret benytter sig blandt andet af sporvognen Angels Flight på den korte – men stejle – strækning mellem Olive Street og Bunker Hill i downtown Los Angeles, hvor de ses udveksle et kys. Det var Ryan Goslings idé, at de to hovedpersoner i filmen skulle køre på verdens korteste jernbanestrækning, der er et historisk landmærke i Los Angeles. Angels Flight blev åbnet nytårsaften 1901, og selv om de to vogne, Sinai og Olivet, der kører parallelt med hinanden op og ned ad bakken, har holdt pause i en årrække, så er de aktive den dag i dag. Er man fan af forfatteren Michael Connelly, kender man måske også hans krimiroman »Angels Flight« fra 1999 eller har set TV-serien »Bosch«, der er baseret på hans bøger – og hvor der findes en myrdet mand i en af vognene.

351 Hill Street, Los Angeles, CA 90013, 213-626-1901, www.angelsflight.org

Nokolaj Coster Waldau foran legendariske The Theatre på Ace Hotel forud for premieren på filmen »The Shot Caller«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Tina Jøhnk Christensen.
The Theatre på Ace Hotel

Den historiske biograf i United Artists' tidligere lokaler på Broadway blev genåbnet i 2014 som en del af det moderne Ace Hotel. Biografen er fra 1927 og blev opført af Douglas Fairbanks, Mary Pickford, Charlie Chaplin og D.W. Griffith, og det var her, man første gang fremviste film som United Artists' »My Best Girl« med Mary Pickford i hovedrollen. Der er plads til 1.600 publikummer i den store biograf, hvor der blandt andet afholdes forskellige kulturelle arrangementer som koncerter og filmpremierer. Biografsalen husede blandt andet premieren på Nikolaj Coster-Waldaus »Shot Caller« i 2017. Her poserede den danske stjerne med sin medspiller Lake Bell på den røde løber foran den historiske biograf, der er indrettet i spansk-gotisk stil. Når du besøger biografen, kan du spise middag i hotellets art deco-restaurant og følge med i Broadways travle byliv. Derefter kan du nyde en drink på deres tagbar, hvor Elisabeth Moss blandt andet fejrede afslutningen på TV-serien »Mad Men« med en reception i 2015.

933 S Broadway, Los Angeles, CA 90015, 213-235-9614, www.acehotel.com

Da Twin Peaks vendte tilbage til skærmene efter 25 års pause var der naturligvis premiere i The Theatre på Ace Hotel i Los Angeles. Her ses Kyle MacLachlan og instruktør David Lynch. Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK.