Besøg Malaysias smukke temarker

Cameron Highlands er teplantager så langt øjet rækker og lidt til. Et smukt menneskeskabt fingeraftryk på naturen, se billederne af den nordlige ende af Malaysia-halvøen.

Som et saftigt grønt bølgende tæppe breder temarkerne sig i det uendelige. Jo højere op, man når, jo mere imponerende er synet. Sungai Palas Tea Estate ligger netop højt, og her kan man kombinere en rundvisning på tefabrikken med nogle af de flotteste syn over temarkerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Henrik Nybo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som et krøllet kludetæppe breder de saftigt grønne te-marker sig i landskabet. Bugtende, cirklende, op, ned, ligeud og til siderne. 

Læs også: Her er det vilde Mallorca

Vi er oppe i 1.500 meters højde, og klimaforholdene her tæt ved Ækvator er ideelle – ikke bare til at producere te, men også til at opholde sig. Aldrig for varmt, aldrig for køligt. Som en perfekt dansk sommerdag.

Cameron Highlands er den største af Malaysias »hill-stations«, som de engelske koloniherrer anlagde. Lokalitetens navn er opkaldt efter William Cameron, som kortlagde området i 1885.

Snart fulgte te-farmere, kinesiske grøntsagsavlere og rige kolonister, som søgte tilflugt fra lavlandets fugtige tropehede.

Et besøg i Cameron Highlands vil ud over rundvisnings-besøg på nogle af te-plantagerne indbyde til skønne treks i højlandsjunglen, som visse steder stadig har fået lov at stå intakt.

Et veludbygget net af stier beriger vandrerne med storslåede panoramaer, eksotiske blomster og vækster. Og man behøver ikke ende som den amerikanske eventyrer, Jim Thompson, som på mystisk vis forsvandt i midten af 1900-tallet. Myrdet, kidnappet – eller spist af en tiger?

Vil man nyde de tropiske vækster og spraglede sommerfugle i mere komfortable omgivelser, kan man opleve det i farme, som opdrætter både sommerfugle og blomster.

Vil man smage friske jordbær, er der farme, hvor man selv kan plukke – og derefter spise bærrene. Og vil man spille golf med udsigten til teplantagerne, findes der naturligvis flere baner, man kan gøre det på.

Læs også: Se Marokkos smukke oase-land