Berømt klippe kollapset i uvejr

11REJGOZO-102441.jpg
Den berømte klippe Tieqa tad-Dwejra er styrtet i havet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reichart/Flickr

Malta har mistet en af sine vigtigste turistattraktioner, og det fik onsdag adskillige højtstående maltesiske politikere til at komme på banen for at berolige landets turistindustri. ’Hjerteskærende’, kaldte Maltas premierminister Joseph Muscat det, da en spektakulær klippeformation kollapsede i et uvejr. Den berømte klippeformation, Tieqa tad-Dwejra, også kendt som ’Det Blå Vindue’, kunne ikke længere stå imod de hårde bølger ud for den maltesiske ø Gozo. Onsdag kollapsede klippen, der er formet som hvælving, og faldt i havet.

Geologer har gennem længere tid advaret om, at klippen eroderede, og derfor var det også forbudt for besøgende at færdes på klippen – et sted, der tidligere var populært blandt klippe springere, og efterfølgende er blevet en uhyre kendt lokation, da den har været med i tv-serien Game of Thrones.

Det er ikke kun det øverste af buen, der er blevet ødelagt, også de gigantiske klipper, der holdt buen oppe, er blevet ødelagt, fortæller Roger Chessel, der var ude for at tage billeder af stormen, netop som Tieqa tad-Dwejra med et kæmpemæssigt plask kollapsede:

»Der var et rasende hav under vinduet (buen, red.), og pludselig kollapsede buen ned i havet med et kæmpe plask, der kastede store vandmasser fra sig. Da man kunne se gennem plaskene igen, så jeg, at det hele var væk,« fortæller han til Times of Malta.

Maltas miljøminister, Jose Herrera, har efterfølgende udtalt, at kollapset ikke kunne have været forhindret af menneskelige kræfter. Også Maltas turistminister har været ude for at berolige de maltesiske borgere, og fortæller, at selvom ’Det Blå Vindue’ var et stort aktiv for turismen på øen Gozo, skal øen nok overleve tabet.