Befri hvalhajen i Dubai

Hotel under pres for at sætte hvalhaj fri.

Den fire meter lange hvalhaj svømmer sammen med 60.000 fisk, bl.a rokker i det udendørs akvarium. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luksushotellet Atlantis på den kunstige palmeø Jumeirah Island i Dubai er under fortsat pres fra dyreaktivister og lokale for at sætte en fire meter lang hvalhaj fri. Hvalhajen blev "reddet" ud for Dubais kyst, da luksushotellet, der kostede otte milliarder kr. at bygge, blev åbnet i oktober sidste år.

Hotellets ledelse hævder at hvalhajen blev reddet og anbragt i det mega-store udendørs akvarium sammen med 60.000 andre fisk, blandt andet store rokker. Mens tidligere ansatte dengang hævdede, at hotellet slet ikke havde til hensigt at slippe hvalhajen løs.

Og nu hævder dyreaktivister altså, at hvalhajen er i større fare som attraktion i akvariet end hvis den slippes løs."Hvis man anbringer en hvalhaj i en kunstig verden, hvor den ikke kan søge sin egen føde og hvor den har meget begrænset plads at røre sig på kan have fatale konsekvenser," skriver Lisa Perry fra Emirates Wildlife Society til hotellets ledelse.

Hvalhajen kan blive 12 meter lang og findes i dele af Atlanterhavet og Stillehavet. Den er helt harmløs for mennesker og findes på listen over udrydningstruede dyr.

Hotel Atlantis blev sidste år skoset for at have fløjet delfiner ind fra Salomonøerne til Dubai, en flyvetur på 30 timer. Gæster kan nu svømme med delfinerne i en kunstig lagune ved hotellet.