Balkan storhitter som rejsemål: Det er eksotisk, det er tæt på - og det er billigt

Balkans feriedestinationer er blevet populære hos danskerne.

Havnebyen Saranda med den nærmest poetiske udsigt. Foto: Apollo. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først kom Grækenland, og så kom Bulgarien for de unge. Sidenhen er Kroatien blevet et yndet rejsemål for familien Danmark, og nu ser vi også Slovenien blomstre op. I det hele taget har danskerne taget Balkan til sig – og det er gået hurtigt.

Det oplever især Apollo, der som de første valgte at investere i Albanien som chartermål. Og det med så stor succes, at de næste sommer tilbyder nye destinationer i landet og flere direkte afgange til hovedstaden, Tirana.

Der er ingen tvivl om, hvorfor Albanien er blevet et af danskernes favoritrejsemål så hurtigt, hvis man spørger kunde- og kommunikationschefen hos Apollo, Glenn Bisgaard:

»Albanien har en helt unik naturlig skønhed og et bemærkelsesværdigt udvalg af historiske seværdigheder og attraktioner,« siger han:

»Det er sågar den slags sted, hvor man stadig kan nyde en god frokost for under 40 kr. og drikke en øl for under 10. Vil man kombinere sol og badestrand med unikke kulturoplevelser uden at bruge alle pengene på kistebunden eller rejse om på den anden side af jorden, så er Albanien bare et oplagt rejsemål,« siger han.

Balkan vinder frem

Og det er da heller ikke overraskende, at Balkan generelt vinder frem hos danskerne – af netop selvsamme årsager, som Glenn Bisgaard fortæller om.

For Balkanhalvøen er for mange stadig eksotisk og ny, og det giver den almindelige dansker mulighed for at opleve et uberørt og ukendt rejsemål – og så til en yderst favorabel pris, fortæller Esben Gynther, der er marketingchef og partner hos rejsebureauet Viktors Farmor:

»Der findes mange andre eksotiske steder, hvor du kan komme til, hvis du har penge nok. Balkan er tæt på, og så er det billigt,« fortæller han.

Og det er ikke kun Albanien, man skal holde øje med, hvis man vil være firstmover på rejsefronten, mener Esben Gynther, og fordelen er, at landene ligger tæt:

»Vi ser især, at Albanien, Kosovo og Makedonien er blevet opdaget som rejsemål, men også Bosnien og Serbien vinder frem. Og det er nogle små lande, så man kan nå at se meget på kort tid,« slutter han.

Balkan kan det hele

En af grundene til, at mange måske har været tilbageholdne med Balkan, er det ry, vi kender det for, mener Esben Gynther. Men det er også det, der gør området interessant, fordi der er en masse historie at dykke ned i:

»Hele området har jo været lidt af en krudttønde. Vi kender det måske mest fra nyhederne, og det er først nu, vi er begyndt at få øjnene op for det som rejsemål,« forklarer Esben Gynther.

Men vælger man at bruge sommeren i et – eller flere – af Balkan-landene, er der mange spændende oplevelser at få med hjem, hvad enten du er til sol og strand eller aktiv ferie med vandring i bjergene.