Backpacker på business class

Drop pakkerejsen og find kræmmergenet frem, når du skal på ferie. Rejseliv.dk tog til Thailand for at se, hvor meget du egentlig kan få for pengene midt i den økonomiske krise.

Charm Churee Village er en af Koh Taos perler med sin helt egen private strand og charmerende bungalows. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Aaes

»Har I selv fundet stedet her?« spørger den smilende dame i receptionen på det naturskønne luksusresort Charm Churee Villa, mens jeg overvejer, hvordan jeg skal få presset prisen for en overnatning godt ned under bordet.

»Yes yes,« svarer jeg stolt, velvidende at den ihærdige taxachauffør fra havnen forsøgte at »sælge« mig til tre andre resorts på øen, som han har en kommissionsaftale med.

Side 2: Sol, sand og vand -  målet er Koh Tao
Side 3: Feng Sui-hotel i Koh Samui
Side 4: Sådan gør du det billigt

Mit svar udløser omgående en rabat fra receptionisten, fordi hun slipper for at betale taxachaufføren for at bringe os til denne lille perle i øparadiset Koh Tao i den Thailandske Bugt.

»2.280 bath pr nat,« foreslår hun efter et par tast på lommeregneren. Jeg nikker og beder om at se flere forskellige bungalows i den prisklasse. Beløbet svarer til 365 danske kroner pr. nat for mig og min rejseledsager og er inklusiv morgenmad og transfer til havnen. Normalprisen for et Superior Room er 430 kroner her i lavsæsonen, men ville have kostet os over 500 kroner, hvis vi havde rejst i januar i stedet for december.

Valget falder på en intim, charmerende hytte i vandkanten på den private strand ved Jansom Bay. Faktisk er vi så tæt på bølgerne, at vandet når trappen ved højvande – lige som vi havde forestillet os det hjemmefra. Efter vi er har fundet os til rette i vores nye tropiske hjem, banker det forsigtigt på døren.

Receptionisten er kommet i tanke om, at taget på den bungalow, hun netop har givet os nøglerne til, skal repareres i morgen. Hun undskylder ulejligheden og tilbyder at opgradere os til et Villa Room. Pludselig bor vi i en kæmpehytte 20 meter fra stranden med udsigt over bugten, to terrasser og et kæmpestort badeværelse med spa-bad. Vi jubler over, at vi valgte at rejse i lavsæsonen, for nu bor vi for 365 kr. pr. nat i en bungalow, der normalt på denne tid koster over 1.000 kroner. Kun 14 af resortets 51 hytter er optagede.

Stranden ved Jansom Bay er fin og overskuelig. Vandet i bugten er tyrkisblåt, og fiskene bider os i måsen, da vi er på vej ud for at udforske deres verden med snorkel. Måske fordi de forveksler den med hvidt brød, lyder konklusionen fra min rejseledsager. Eneste minus ved at rejse på denne tid af året er, at der konstant er små krusninger på vandoverfladen, som gør vandet en smule grumset. Det er efterdønninger fra monsunen i november måned, forklarer en af de lokale arbejdsmænd.

Dagen før vi tjekker ud fra Charm Churee Villa, bliver jeg nærmest tryglet af receptionisten om at blive et par ekstra dage. Alt peger på, at den økonomiske krise virkelig stikker dybt her på øen. Det får vi også siden hen bekræftet.

Tre døgn tidligere er min ledsager og jeg netop ankommet til Bangkok og står og glor på et skilt over indgangen til hotellet. »Hvis du er sikker, er dette stedet, du leder efter. Hvis du er i tvivl, finder du det aldrig.«

Netop fordi vi fik det anbefalet hjemmefra, er vi ikke i tvivl om, at vi er ankommet til det stemningsmættede budgethotel The Atlanta.

Det eneste, vi har booket på forhånd, er flybilletten til Thailand tur-retur – over nettet forstås – og to overnatninger på hotellet her, der ligger i en af de første sidegader til den fortravlede Sukhumvit Road. Udgangspunktet er, at vi på hele turen ikke må bo for over 3.000 bath pr. nat svarende til 500 danske kroner for to personer.

Et dobbeltværelse med aircondition på The Atlanta koster kun rørende 130 kroner pr. nat, så her tøjler vi kræmmergenet og undlader at prutte om prisen. Til gengæld er standarden ekstremt skrabet, og vi bliver da også lidt skuffede, da vi forgæves forsøger at tage et varmt bad. Omvendt bliver vi glædeligt overraskede over, at hotellet tilbyder gratis trådløst internet.

Kun foyeren og den glimrende restaurant på The Atlanta har overlevet tidens tand og er holdt i den smukkeste Art Deco-stil med glimtende mosaikker, røde lædermøbler og et velholdt omstillingsbord. I 1950’erne var hotellet firestjernet og fik fornemt royalt besøg, blandt andet fordi det kunne mønstre Bangkoks første swimmingpool. I dag kan det bedst betegnes som et kulthotel i budget-klassen, som af og til bruges som kulisse i spillefilm. At hotellet lever i lidt af en tidslomme, så vi allerede, da vi skulle booke hotellet hjemmefra. For nok har hotellet sin egen hjemmeside, men al reservation foregår pr. fax. At vi bor skrabet på hotellet betyder, at der er flere penge til restaurantbesøg, shopping og massage. Det kommer vi ikke til at fortryde.

Næste: Efter tre dage i storbyen er vi grydeklare til sol, sand og vand - målet er Koh Tao