Avatar får temapark til to milliarder kr.

Disney opfører i Florida planeten Pandora i samarbejde med Avatar-instruktør James Cameron med hidtil usete tekniske detaljer.

Den ny attraktion forventes at koste omkring de 2,2 milliarder kroner at opføre, og byggeriet ventes at starte i 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: 2009 Twentieth Century Fox

Fans af eventyrfilmen Avatar får om nogle år en enestående chance for at gå på opdagelse i Na'viernes sære verden på planeten Pandora. Det sker når Disney World i Orlando, Florida i samarbejde med filmens instruktør James Cameron opfører en Avatar tema-park i det eksisterende Animal Kingdom.

Læs også: Disney World er også for voksne

Den ny attraktion forventes at koste omkring de 2,2 milliarder kroner at opføre, og byggeriet ventes at starte i 2013.

James Cameron siger til Daily Mail, at parken vil huse en kopi af den fiktive planet Pandora, og gæsterne vil få mulighed for at vandre gennem regnskove og opleve oceanerne på Pandora. 3-D og holografier vil hjælpe til med at bringe planeten til live.

Så livagtige som muligt
Til avisen siger James Cameron: "De scener i Avatar, som folk holdt mest af, var ikke de oplagte som de store krigsscener. I stedet var det de mystiske Na'vier selv, flyve-lektionerne og det at være i regnskoven om natten, der hittede. Og det er præcis, hvad publikum skal opleve i tema-parken".

Parken vil indeholde forlystelser, butikker og restauranter, men det er især arbejdet med at gøre Pandora og Na'vierne så virkelige som muligt med ny teknik, der optager James Cameron.

Også hos Disney glæder man sig: "Avatar er en af de mere mindeværdige film i vores tid, og James Cameron var i stand til at fremtrylle en verden, der virker meget ægte," siger Disneys Bob Iger. "Walt Disney selv var meget optaget af at gøre tingene så livagtige som muligt, så på den måde passer Avatar perfekt i Disneys verden."

Målet er at gæster skal se, høre og føle Na'viernes verden på en helt ukendt realistisk måde.

Se også: Guide: Weekend i Disneyland Paris