Australierne er workaholics

Mindst ferie i USA og Australien, og mere end hver tredie holder endda ikke alle dagene, viser Expedia-undersøgelse.

Hele 62 pct. af australierne har kontakt med arbejdspladsen under ferien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Hvis vi vinder den store gevinst - så skal pengene bruges på en ferierejse langt væk. Det er danskernes standardsvar.
Og selv i den herskende finanskrise er den danske holdning - ferie skal vi da have.

Se også: Finale om "verdens bedste job"

Men denne ferieholdning er langt fra universel. Den årlige Expedia-ferieundersøgelse viser, at selv i de lande, hvor man har væsentlig færre feriedage til rådighed end i Danmark, er der rigtig mange, der end ikke holder den ferie, de har ret til.

Lønmodtagerne i USA har mindst ferie af de lande, der er med i undersøgelsen. 14 dage, fulgt af Australien med 18 feriedage.
De to lande står i modsætning til de europæiske lande, hvor lønmodtagerne er sikret 26 dage i Storbritannien, 27 dage i Tyskland, 28 dage i Holland og Østrig, 31 dage i Spanien, 33 dage i Italien og 37 dage i Frankrig.

Tyskerne holder deres ferie
Tyskerne er bedst til at holde deres ferie, viser undersøgelsen videre. Det er kun 19 pct., der ikke får holdt alle dage, og i snit er det to dage, der "gives tilbage" til arbejdsgiveren.

På den konto er italienerene de mest generøse. Her er det i snit seks feriedage, der ikke afvikles og 47 pct. af alle lønmodtagerne, der ikke holder deres fulde ferie - mens det er tæt ved halvdelen af alle hollændere, 49 pct., der skipper et par feriedage.

Selv om der ikke er meget ferie at give af i USA og Australien, er det over en trediedel af alle lønmodtagerne, der ikke får taget alle dage. 31 pct. af amerikanerne og 38 pct. af australierne mister i snit et par feriedage.
Og australierne aspirerer virkelig om titlen "workaholics" - 11 pct. har dårlig samvittighed over for arbejdspladsen, når de holder ferie, og 62 pct. har kontakt med arbejdspladsen under ferien.