Arbejdseventyr i Australien

Australien hitter hos unge på jagt efter et arbejdseventyr, blandt andet fordi det er nemt at få visum og job i op til et år i Australiens »outback«.

Man får lov at prøve kræfter med både dyr og masser af hestekræfter på et arbejdsophold i outbacken. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du mod på at arbejde, holde ferie og opleve Australien, som også bare kaldes Oz, igennem et helt eller halvt år, eller bare som det passer dig?

Læs også: Ti oplevelser i tropiske Australien

Så er du ikke den eneste. Og så har du mulighed for at tilmelde dig et program, hvor der bliver sørget for dig og for at skaffe dig et job down under.

Ægteparret Joanna og Dan Burnet er blandt dem, der har set potentialet i at hjælpe de flere og flere unge, der hvert år ønsker sig et visum og et arbejdseventyr i Australien. Parret etablerede derfor for 20 år siden VisitOz-programmet, som i al sin enkelhed handler om at hjælpe unge med alt det praktiske i forbindelse med et kortere eller længere arbejdsophold down under.

Programmet har primært backpackers som målgruppe, men kan bruges af alle unge mellem 18 og 30 år. Og selv om det er muligt at få visum og arbejde i et helt år, så kan man sagtens nøjes med mindre. Har man for eksempel lyst og behov for at tanke tegnebogen op i løbet af en lang ferie eller et studium i Oz, så hjælper VisitOz også gerne med det. Uanset om man sidder derhjemme og udfylder ansøgningsskemaet på VisitOz hjemmesiden, eller om man man allerede er i Australien på et visum.

40 gange så stor som Danmark
Joanna og Dan Burnet har hjemme på Springbrook Farm i staten QueenslandAustraliens østkyst. Queensland er omtrent 40 gange så stor som Danmark og kendt for for blandt andet Great Barrier Reef, Fraser Island, Whitsunday Islands og sin Golden Coast på 2.600 kilometer.

Det er dog ikke ved kysten, jobbene fortrinsvis er – det er i outbacken, altså ude på landet, hvor en Aussie farm eller ranch er mange gange større end en dansk bondegård.

Og hvor man er med til at sætte hegn, drive får og kvæg, ride, køre traktor og motorcykel og alle de praktiske ting, der forekommer sådan et sted.

Gode arbejdsforhold og en ordentlig løn
Ingen forventer, at man kan det hele (eller noget af det) på forhånd. Derfor starter alle arbejdsophold med et ni dage langt introduktion-forløb på kysten i Queensland sammen med andre unge i samme situation, hvor man får indblik i opgaverne og en chance for at gøre sig klart, hvad man kunne tænke sig at arbejde med og hvor.

At et job herefter venter, er helt sikkert. Og VisitOz er garanten for gode arbejdsforhold og en ordentlig løn på fagforeningsniveau.
De fleste jobs foregår som nævnt på en af Australiens ranches, men er man slet ikke til fysisk arbejde på en ranch, er man ikke udelukket fra programmet – der er også mulighed for andre typer af arbejde. Man kan fungere som en hjælp i huset hos et australsk par, man kan være privatlærer, eller man kan få et job i et servicefag.

1.800 arbejdsgivere er tilknyttet programmet og ikke kun i Queensland. På et sikkert website profileres den enkelte unge med hans/hendes præferencer og færdigheder, og hvor arbejdsgivere kan henvende sig, hvis de mangler arbejdskraft. 

Idéen er, at man kan tilbringe op til et år i Australien, og selv bestemmer, om man kun vil arbejde en periode for at tjene penge til at rejse videre, eller om man arbejder et helt år – med de store oplevelser og møder med andre unge fra hele verden, det fører med sig.
Og med VisitOz som backup under hele forløbet.

Læs også: På øko-eventyr til Ayers Rock