Antallet af ski-tyverier stiger

Pas på skiene. Forsikringsselskaberne kræver "forsvarlig" opbevaring, men skal fortsat udbetale erstatning for også meget dyre ski.

Mens du spiser og vender ryggen til skiene, kan tyvene slå til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Lorenzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ned ad pisten. Et herresving ind foran restauranten. Ud af skiene, som hugges lodret ned i sneen eller placeres i skistativet - og ind til varm Gullashsuppe, Germknödel eller Glühwein.

Det er skiferie i de østrigske alper - og på samme måde med udsigt til andre varmende specialiteter og menukort i alle andre alpine skisportsområder.Skiene står udenfor, mens man selv luner sig indendørs.

Sådan har det altid været, og ingen tænker nærmere over det. Heller ikke selv om skiudstyret bliver dyrere og dyrere. Det udnytter stadig flere ski-tyve. Antallet af stjålne ski er stigende, og forsikringsselskaberne er begyndt at vægre for sig, når de høje erstatningskrav løber ind fra kunderne.

"Antallet af danske skiturister er stigende, og især i de sidste par år er der blevet langt flere, der har købt eget skiudstyr. Det kan vi se på antallet af sager," oplyser direktør Jesper Kjeldsgaard , Gouda Rejseforsikring. 

Men da en dansker efter en skiferie i Østrig, meldte sine ski stjålet fra et skistativ foran en restaurant og krævede skienes værdi på i alt 12.000 kr. i erstatning, nægtede Gouda. Så dyre ski skal være under behørigt opsyn, og det havde de ikke været, mente selskabet. Sagen var princippiel og endte i Ankenævnet for Forsikring.

Gouda fik imidlertid ikke medhold i nævnet. Ankenævnet har dømt forsikringsselskabet til at udbetale erstatningen til den uheldige skiturist. Og den afgørelse er direktøren ked af.

"Vi vil gerne kunne tilbyde en forsikringsdækning uden selvrisiko. Men denne afgørelse fra Ankenævnet får os til at overveje, om vi måske skal indføre et beløbsmaksimum på et rimeligt niveau for stjålne ski," siger Jesper Kjeldsgaard og tilføjer, at han støtter Forbrugerrådets opfordring til skisturisterne om at bruge skilås eller at skille skiene ad og placere dem to forskellige steder, hvis de skal efterlades uden opsyn.