Antallet af drukneulykker på Phuket foruroliger

På Phuket diskuteres, hvad der kan stilles op for at forbedre sikkerheden for badende turister. De seneste seks måneder har der været ti drukneulykker.

Karon Beach på Phuket har haft en række ulykker i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fra Flickr.com, Moles.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det seneste halve år er 10 turister druknet langs Phukets kyster, sidst en ældre norsk turist i relativt roligt vand ved Ao Yon. Karon Beach har haft en række ulykker i år.

Se også: Danskere dør på ferien

Det har fået øens lokalavis, Phuket Gazette, til at lodde stemningen for en oplysningskampagne rettet mod de mange turister ikke mindst fra Danmark. En kampagne, der blandt andet skulle informere om de farer, der kan være forbundet med badning fra strandene på den populære ø og ikke mindst faren ved at bade selv om, de røde flag er hejst.

Interessen for en informationskampagne har vist sig væsenligt højere blandt turister end de fastboende, der mener, at drukneulykker er et lidt kedeligt emne, der bare vil skrække turisterne væk.

De røde flag er hejst
En stor gruppe af både lokale, tilflyttere og turister, mente dog, ifølge Phuket Gazette, at strandene burde lukkes de perioder i monsunsæsonen, hvor badning måtte anses for for risikabelt.

En del mente, at de udstationerede livvagter burde have bedre udstyr. Og andre mente, at det burde medføre bødestraf at svømme og bade på trods af de røde advarselsflag er hejst.

Strandvagter har været udstationeret på de mest populære strande siden slutningen af juni, uden at det har nedbragt dødstallene.