Angry Birds tema-park åbner i Finland

Det verdensberømte smartphone-spil med de vrede fugle blev født i Finland og får nu sin egen tema-park i landet.

Foto: chrome.angrybirds.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

700 millioner gange har børn og voksne i hele verden købt spillet, hvor man sender de vrede fugle afsted for at ramme grønne grise, der gemmer sig bag plankeværker og betonmure. Det gør det til verdens mest købte app indtil videre.

Læs også: 8 rutsjebaner med rekorder

Spillet blev født i Finland, og nu får landets næststørste by Tampere 150 kilometer nord for Helsingfors, sin første tema-park for de berømte fugle og grise.

Tema-parken bliver en del af en allerede eksisterende oplevelsespark, nemlig Särkänniemi Adventure Park, og Angry Birds-delen vil bestå af kørende forlystelser, men også et "magisk" sted med interaktive spil.

Besøgende i den eksisterende park har fået at vide, at man vil opleve interaktiv underholdning, hvor den fysiske og virtuelle verden mødes.

Parkens administrerende direktør Miikka Seppälä siger til Daily Mail: "Vi ville skabe et unikt tema-område med et stærkt og velkendt mærke, og eftersom Angry Birds er født i Finland og kendt i hele verden af børn og voskne er det helt perfekt for vores oplevelsespark."

I løbet af foråret vil sløret blive løftet for hvad Angry Birds-parken vil komme til at indeholde - det vil ske på Angry Birds Facebook.

Det er det finske firma Rovio Entertainment, der har udviklet Angry Birds, og der sælges allerede forskelligt Angry Birds-legetøj og tøj. En Hollywood-film menes også at være i støbeskeen.

Sidste år åbnede en kinesisk opleveslespark en uautoriseret Angry Birds-park. Her kunne gæsterne affyre en gigantisk slangebøsse med tøjdyr som Angry Birds efter grønne grise-balloner.

Læs også: Vanvids-jacuzzi 189 meter oppe i luften