Amerikansk hipster-hotel indtager London

Det femte og nyeste medlem af Ace-familien slår på mandag dørene op i hippe Shoreditch i London. Design-elskere venter spændt på, hvad Ace Hotels har fundet på, for kæden er kendt for sine ildsjæle og kunstnere og for altid at give gæsterne en ekstra oplevelse.

Et af de steder, hvor Ace Hotel gør allermest ud af indretningen, er i lobbyen. Her på hotellet i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye hoteller åbner konstant i London. Men det er kun ganske få forundt at blive budt velkommen med så stor buzz, som det kommende Ace Hotels i Shoreditch mødes med. 

Design-elskere er i disse dage som børn, der utålmodigt tripper og hopper udenfor dørene på den gigantiske britiske legetøjsbutik Hamleys.

Se også: Hoteller til den kreative klasse

For det er første gang, at den trendy amerikanske hotel-kæde sætter sine kreative fingeraftryk på Europa, og designer-elskere og trendspottere kan næsten ikke vente med at nærstudere, hvad grundlæggeren Alex Calderwood har fundet på denne gang. 

De gange, han har åbnet Ace Hotels i Seattle, New York eller Palm Springs, har indretningen sat en lavine i gang – og alene i New York City har Ace Hotel løftet et ellers hensygnende område omkring 29. Street og Broadway, så ejendomspriserne for naboejendommene er strøget i vejret.  

»I USA rammer Ace Hotels tidsånden midt på skiven med det rå, industrielle look og meget iscenesatte interiør. Hvert hotel er unikt og tilpasset det område, som det ligger i,« forklarer designer og interiørstylist, Gitte Christensen. 

Hun har selv besøgt Ace Hotels i USA flere gange og er som så mange andre designere en stor fan. 

»Det er ikke bare en hotelkæde, hvor konceptet er ens overalt. Hotellerne blender ind i omgivelsernes stil – og Ace vil også gerne invitere dem, der bor i lokalområdet,indenfor,« siger Gitte Christensen. 

Det er tilsyneladende lykkedes på Manhattan, hvor baren er proppet af noget, der ligner en blanding af turister og lokale. En bar, som ligner en kulisse fra en cowboy western-film klonet med biologilokalet på en britisk kostskole med udstoppede fugle og andre kuriositeter. Både gæster fra hotellet og folk udefra hænger ud i hotel-lobbyen, hvor man som gæst kan komme ud for at rende ind i en krølhåret gut i slidt hængetrøje, som viser sig at være dén Mark Zuckerberg (Facebooks grundlægger, red.). Men mindre kan også gøre det – der er også et værelse med en simpel køjeseng. Ace Hotels har ingen fine fornemmelser. 

»Hvem har lyst til at bo på et hotel, som ikke er forbundet til sine omgivelser eller sit lokalsamfund. Dér, hvor du vælger at overnatte siger meget om, hvem du er,« udtalte grundlæggeren Alex Calderwood i et interview i det internationale design-magsin, Monoclé, som er ét af de få medier, der har smugkigget ind bag den beige facade på det kommende hotel i London. 

»Forretningsfolk har ændret sig. De er åbne over for nye oplevelser. Så længe man opfylder de basale behov – velfungerende wifi, en god seng, og sted, hvor man kan arbejde, som ikke føles »corporate«,« siger Alex Calderwood. 

Han har selv gennem ti år været gæst på det tidligere business-hotel Crowne Plaza, som han nu har overtaget lejemålet på og har indrettet til det første europæiske Ace Hotel. 

Mange – selv i Shoreditch – er gået forbi Crowne Plaza-bygningen uden at lægge mærke til den anonyme bygning. 

Det ændrer sig nu. Alex Calderwood har allieret sig med nogle af de største toneangivende britiske designere netop nu, blandt andet Edward Barber og Jay Osgerby fra Universal Design Studio. 

De to høstede mange roser for deres olympiske fakkel i aluminium. De står for facaden og indretningen af værelserne, mens Ally Capellinioer fra nabokvarteret, og som i Danmark er mest kendt for sine moderigtige skovmands-rygsække, står bl.a. for de små bakker til at lægge mønter og nøgler i. Paraplyerne til at klare efterårets regnbyger er håndlavede fra Lockwood, og hotelstaben vil gå klædt i John Smedley-trøje og Gloverall-duffelcoats.

»Den østlige del af London er historisk set et område for håndværkere. Mursten, jern, møbler og tekstil. Og i vore dage er her en tradition for nye ideer, nye medier, teknologi og kunst. Shoreditch er som en USB-nøgle til verden. Det interesserer mig,« siger Alex Calderwood til International Herald Tribune og tegner på den måde et billede af, hvad kommende gæster kan forvente sig på det nyeste Ace Hotel.

Check-in: Ace Hotel i NYC