Ambassadørens Sverige

Den Svenske ambassadør i Danmark elsker Stockholms skærgård, hvor han har holdt ferie de sidste 40 år.

Foto: www.imagebank.sweden.se

Mit yndlingssted at holde ferie er Stockholms skærgård. Jeg har haft et sommerhus dér i et par år, men min hustru og jeg har besøgt forskellige dele af skærgården de seneste godt 40 år,« fortæller Lars Grundberg, der er Sveriges ambassadør i Danmark.

Læs også: Ambassadørens Tyrkiet

»Der findes mellem 30.000 og 35.000 øer og skær, så Skærgården er mere end én ting. Den ydre skærgårds ubevoksede øer, for eksempel Stora og Lilla Nassa, har en særlig charme. Men det gælder også mellemskærgården med sine større og mindre øer, for eksempel Möja eller Ornö.

Rigt dyreliv

Den indre skærgård har et rigt plante- og dyreliv, og her findes i øvrigt flere større bebyggelser og byer.
Den indre skærgård strækker sig helt ind til Stockholms centrum. Vaxholm og Saltsjöbaden er blot nogle af de rejsemål, som man kan nå med båd og bus.
Det bedste er at kunne sejle omkring i skærgården med egen båd. Men man kan også opleve store dele af skærgården fra passagerbådenes dæk. Flere færgeruter starter inde i Stockholm Centrum, fra kajen ved Grand Hotel.

Tag natfærgen

En speciel måde at opleve Stockholms skærgård på er at tage natfærgen fra Helsingfors og sætte vækkeuret til at ringe kl. 5.00. Så får man fire timers uforglemmelig skærgårdstur, lige fra de første skær dukker op af havet til man lægger til ved kajen i Stockholms havn.
Der findes gode muligheder for at overnatte på hotel, samt pensionater og vandrerhjem flere steder i mit ferieparadis!« siger Lars Grundberg.