Aktiv ferie på Korsika

Korsika er et mekka for den aktive rejsende, uanset om man er til vand, bjerge eller adrenalinsus. Vi har samlet seks aktive tilbud på den franske ø.

Foto: Gitte Holtze
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Vandring
GR20 hedder Korsikas legendariske – og hårde – vandrerute. Det tager 15 anstrengende dage at følge den 200 km lange rute fra startpunktet i nord til mål i den sydlige ende af øen, og kun godt en tredjedel af de godt 17.000 vandrere, der hvert år starter ud på ruten, gennemfører turen på i alt 19.000 højdemeter.

At så mange alligevel udfordrer deres fysiske formåen skyldes, at ruten – efter sigende, undertegnede har ikke selv gjort forsøget – er eventyrligt smuk. Og heldigvis kan man sagtens nøjes med at vandre ad en lille del af GR20. For eksempel i Bavella-bjergene i den sydlige del af Korsika, hvor stigningerne ikke er så bratte, men hvor udsigten til de specielle og takkede bjergtinder i dette område alligevel gør turen mindeværdig.

Ud over GR20 er Korsika beriget med bogstavelig talt tusindvis af vandreruter i næsten lige så mange sværhedsgrader, og tiltrækker på den konto vandrere i hobetal. Specielt i Corte, som med sin placering midt på øen og dermed i centrum af de bjerge, der gør vandring så populært, er et must for dem, der hellere snører vandrestøvlerne end hopper i bikinien.
Nogle af ruterne udgår fra selve Corte, mens man ved andre skal køre nogle kilometer til starten af ruten. Man kan vandre i alt fra en time til i ugevis.

Pris: Gratis, medmindre man vil have en guide
Info: corte-tourisme.com, visit-corsica.com
Tip: Corte er spækket med butikker, der gør sig i vandring, så uanset om det er støvler, vabelplaster, rygsæk eller kompas, man mangler, er der en stor chance for at finde det her.

Næste: Forhindringsbane