Air Berlin er gået konkurs: Er du sikret?

Indtil videre fortsætter Air Berlin som planlagt, men der kan komme problemer, hvis selskabet helt indstiller sine flyoperationer.

Foto: Andy Mitchell. Hvis man har købt sine flybilletter direkte fra Air Berlin, kan man ikke få erstatning, hvis selskabet stopper sine flyoperationer helt.
Læs mere
Fold sammen

Flyselskabet Air Berlin meddelte i tirsdags, at det går i betalingsstandsning. I første omgang har selskabet meddelt, at dets flyoperationer vil blive opretholdt som normalt – til at begynde med. Derved har intet ændret sig for de passagerer, der ligger inde med et par Air Berlin-flybilletter på hånden.

Det fortæller Christian Nielsen, Chief Legal Officer i virksomheden AirHelp, der hjælper rejsende med at få kompensation fra deres flyselskab. Man er således stadig garanteret erstatning, hvis ens fly fra Air Berlin bliver forsinket eller aflyst, siger han:

»Man er som passager dækket ind under de eksisterende EU-regler på området, der betyder, at man kan kræve op til 4.500 danske kroner af selskabet, hvis ens fly bliver aflyst eller forsinket mere end tre timer.«

Det er først, hvis Air Berlin helt stopper deres flyvninger, man skal bekymre sig, forklarer han:

»Hvis Air Berlins flyoperationer på et senere tidspunkt stopper helt, så er købte billetter ikke længere gyldige. Hvis flyet er booket direkte via Air Berlin, og selskabet stopper alle deres flyvninger, så er der desværre ingen chance for at opnå kompensation. Anderledes ser det ud, hvis billetten er booket via et rejsebureau eller et partnerflyselskab. De kan nemlig være ansvarlige for at dække billetten, afhængig af om de er dækket af en rejseforsikringsordning som f.eks. Rejsegarantifonden. I de tilfælde, hvor flyrejsen er købt som en del af en pakkerejse, så er man som udgangspunkt berettiget til kompensation fra udbyderen,« forklarer Christian Nielsen.