Afterski i de schweiziske alper

Søg til Schweiz, hvis du vil have mere stil, klasse og après ski end abefest over din afterskiing. Her er de fem bedste afterskiingsteder.

Foto: Ulrik Jantzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skyggerne bliver lange og benene trætte. Det er tid til at tage fat på sidste del af skidagen – den del, der er at sammenligne med golfspillerens 19. hul, og som for de fleste også hænger sammen med spirituøse drikke – fra varm vin eller kold øl til mere hårdtslående som Jägertee og Obstler.

Læs også: 3 barer til afterski

Stadig iført skitøj og -støvler, nu dampende af varme, tager feststemningen over tilsat den specielle afterskiingmusik – covers eller parodier af gamle sange. Nogle steder udvikler det sig til den rene abefest, det ses oftest i Østrig. Andre steder går det mere fredeligt for sig, som i Italien. Og i Schweiz er der mere après ski over skidagens sidste timer, men fest er der stadig.

Her er ifølge Bild.de de fem bedste afterskiingsteder i de schweiziske alper.

1. Davos
Med godt 40 bjergrestauranter og hytter på pisterne og over 50 barer og klubber nede i dalen er Davos – som i skisammenhæng er hægtet sammen med Klosters – suverænt det bedste après ski-sted i Schweiz. En til to gange om måneden er der fuldmåne-fester på Jakobskorn.
www.davos.ch

2. Arosa

Her staver man Après Ski med stort. Man kan ’lade op’ i en af de 13 skihytter i terrænet, og nede i byen er flere barer, f.eks. ’Boomerang’ nær dalstationen, klar, når lifterne lukker. Dertil kommer fem diskoteker, som sørger for, at ingen går fest-sultne hjem fra dagens skiløb.
www.arosa.ch

3. Saas Fee

Her er ’gemütlich’ allerede fra den tidlige morgen, hvor både barer og pubber er åbne, og hvor man ofte kan møde en af de lokale skilærere eller to. Men det er nu først sidst på dagen, at det rigtig går løs i Dorfrands Après-Ski-Bar, i ’Black Bull’, ’Nesti’s’ eller i ’Party im Zelt’ ved dalstationen.
www.saas-fee.ch
 

4. Flims-Laax
Her kan man ’chille out’ i 2.000 meters højde i ’Café NoName’ med udsigt over superpipes og snowparks. Og senere nede i byen er der med barer, som f.eks. ’WaWa-Bar’, ’Muhbarack’ eller ’Crap Bar’, dømt after skiing i den festlig ende.
www.laax.com
 

5. Zermat
Den førende après ski-hytte er ’Hennü-Stall’, som ligger på Piste 1 på vej ned mod dalen, og nede i byen er det barerne i Bahnhofsstrasse, der trækker flest afterskiing-gæster. Legendarisk i den forbindelse er også ’Papperla Pub’.
www.zermatt.ch

Læs også: Mest ski for pengene