Ægte fjeldhygge til langrendsentusiasterne

Lövåsgården i Grövelsjön danner en hyggelig og naturskøn ramme for den aktive ferie med langrendsski eller vandrestøvler på fødderne.

Lövåsgården emmer af svensk bjælkehygge, allerede når man ser indgangen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skisæsonen er skudt i gang, og flere besøger vores svenske naboer for at fejre en hvid jul med ski under fødderne – langrendsski vel at mærke. Hvis turen går til de svenske fjelde i løbet af juleferien – eller vinteren – er her et godt bud på et hyggeligt hotel, der emmer af svensk stemning og byder på 100 km pister til langrend eller smukke omgivelser til en god vandretur.

Plus:

Gode fællesområder og hyggelig indretning. Maden holder højt niveau. God plads til at hænge sit (våde) skitøj på værelset.

Minus:

Der er ikke hårtørrer på værelset, der ellers kan være nødvendigt særligt, i vintersæsonen.

Det hyggeligt indrettede opholdsrum med træmøbler og gevir på væggen. Fold sammen
Læs mere

Hvorfor:

Fjeldhotellet ligger 840 meter over havet i et af Sveriges mest snesikre områder. Der er 100 km præparerede langrendsspor lige uden for døren.

Indretningen er holdt i gammeldags stil; bl.a. hænger der gamle træski i entréen, der skaber en autentisk atmosfære. I kælderetagen er der et hyggeligt opholdsrum med pejs, gevirer på væggene, store chesterfieldsofaer i mørkebrunt læder og en lille bar ved navn ’Barfreden’. Der er desuden et lille legerum til de mindste. Stemningen her er hjemlig og afslappet. Der bliver desuden satset meget på køkkenet, der især fokuserer på lokale råvarer, og hotellet har vinkælder, så man spiser og drikker godt.

Hvad:

Hotellet blev opført i 1930erne og startede som kaffestue, men blev udvidet med hotelafdeling i 1950erne. Siden maj 2015 har det været ejet af ægteparret Anders og Linda Doverskog.

Man kan bo med helpension, der inkluderer morgenmad, frokost og tre-rettersmenu om aftenen. Der er 23 hotelværelser fordelt på enkeltværelser, dobbeltværelser og familierum med plads til op til fem personer. Man kan leje langrendsski på hotellet eller få vokset sine egne.

Fjeldudsigten fra hotellet. Fold sammen
Læs mere

Hvor:

Fjeldhotellet ligger naturskønt med udsigt til Grövelsjö-fjeldet i Grövelsjön i Dalarna, ca. 30 km fra Idre Fjäll i Sverige.

Hvor meget:

Et værelse inklusive helpension koster mellem 1.195 og 1.395 svenske kr. (960-1.120 kr.) pr. person i vintersæsonen. Børn bor gratis, men man betaler mellem 150 og 350 svenske kr. (120-280 kr.) for helpension i døgnet, afhængig af barnets alder.

Lövåsgården
Lövåsvägen 30
79091 Idre