Advarsel mod at besøge Bangkok

Den ustabile politiske situation i Thailand gør det risikabelt at besøge Bangkok, advarer landets egen turistorganisation.

Foto: Christphe Archambault
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udlændinge advares mod at besøge Bangkok på grund af en øget risiko for voldelige protester. Det er Thailands egen turistorganisation, der advarer udenlandske turister om at undgå at besøge byen fra den 26. februar og frem.

Se også: Det må du ikke gøre i Thailand

Det er to forsøg på bombeattentater og næste uges med spænding ventede dom i sagen mod Thailands tidligere premierminister, Thaksin Shinawatra, der i øjblikket giver anledning til stigende spændinger.

Demonstrationer forventes

Mrs. Pornthip Hirunkate fra turistorganisationen siger, at udlændinge rådes til udsætte deres besøg til Bangkok eller at besøge andre egne af Thailand.

"Vi råder til, at man fra den 26. februar, i det omfang det er muligt, enten udsætter sit besøg i Bangkok eller besøger nogle af Thailands smukke strande i stedet for," siger hun til ABC Television.

Generelt rådes turister til Thailand til at udvise forsigtighed på grund af den ustabile politiske situation. Blandt andet opfordres besøgende i landet til at undgå demonstrationer og opløb.

Udenrigsministeriet advarer

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan man bl.a. læse fgl. rejsevejledning for Thailand: 

"Der er varslet store demonstrationer i Bangkok i anden halvdel af februar 2010, hvor vigtige politiske begivenheder forudses at finde sted. Særligt er der forlydender om store demonstrationer den 20. og 26. februar 2010. Demonstrationerne, der forventes at omfatte centrale dele af Bangkok og særligt områderne omkring regerings-, politi- og militærhovedkvarterer (f.eks Governement House, Supreme Court og Sanam Luang), kan strække sig ind i marts måned."

Udenrigsministeriet fortsætter:

"Derudover kan det ikke fuldstændig udelukkes, at også den internationale lufthavn, Suvarnabhumi samt dennes til- og frakørselsveje vil blive omfattet. Rejsende, ikke mindst i Bangkok, bør generelt holde sig væk fra demonstrationer og større forsamlinger samt følge situationen lokalt via medierne og danske eller lokale rejsearrangører. Generelt bør rejsende være opmærksomme på risiko for voldelige sammenstød, herunder bombeeksplosioner og skudepisoder, særligt i og omkring områder, hvor der opstår demonstrationer."